Novinky - rok 2012

Novinky - rok 2012
 
 
Všem přejeme šťastné a veselé prožití vánočních svátků  Taky hodně štěstí (nejen v chovu), zdravíčka, radosti a kupu dárků pod stromečkem! 
Mnoho štěstí v kouzlu vánoc,
v záři světel stromečku,
ať zdraví, láska a klid,
zavítají i do Vašeho domečku.
Lásku, radost na Vánoce,
také štěstí v novém roce.
Ať Vás láska stále hřeje,
přejí morčátka z Litovelských luhů!
http://chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Vesele_vanoce_s_stastny_novy_rok_2013_vam_preji_nase_morcatka
  
 
    
 
 
 
30.12.2012 - Filinka a Apolenka mají album a krásně fotky.
 
Dnes mi poslala p. Mužíková fotečky Harlekýnka z nového domova. Je moc pěkný a je vidět, že se mu dobře daří http://chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Harlekynek_v_novem_domove_u_pani_Muzikove
  
 
 
 
28.12.2012 - Dnes odcestoval Koblížek do nového domova k paní Demeterové a bude plnit roli domácího mazlíčka. Novým majitelům přejeme s Koblížkem jen samou radost 
Dnes k nám přicestovala velká posila do chovu us teddíků - krásná holčička Lexa bílá m.o. a klučík Pacco bílo-béžový. Oba pochází z chs od Glorie. Mám z morčátek velkou radost, je to takový opožděný vánoční dáreček Více zde : http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=28516
Dneska jsem přefotila Quicksilvra Fortuna.
            Pacco a Quicksilver                               Lexa a Bianka
 
Bohužel přináším i dvě smutné zprávy. Před vánocemi jsme přišli o coronetku Lilianku, která dostala akutní průjem a ani léky a veterinářka jí už nepomohli. Moc mě to mrzíVčera jsem byla nucena nechat uspat Dianku, která měla problémy s kloubami. Vystřídali jsme tři druhy antibiotik a mazali jsme Vet balem a Alpou, ale nic berušce už nepomohlo. Je mi to strašně moc líto  Obě nám budou moc chybět!
               Dianka                                          Lilianka
 
 
22.12.2012 - Dnes odjeli do nových domovů mimča Amadeus a Kubikulka. Oba budou dělat radost jako domácí mazlíčci. Všem přejeme s morčátky hodně radosti
 
 
21.12.2012 - Dnes odcestovala Chaira do nového domova k paní Suchánkové do Olomouce. Bude dělat radost jako domácí mazlíček. Paní Suchánkové, přejeme s Chairou mnoho radosti a spolu prožitých chvil.
Dnes jsme také dostali fotečky Zlatěnky a Rebečky z nového domova. Moc za ni děkujeme paní Jelínkové. Více v sekci miminka v nových domovech.
 
Taky moc gratulujeme Verče Brzicové (chs Rezekvítek http://www.chsrezekvitek.wbs.cz)a našemu odchovanci Chárlíkovi, který na ostravské výstavě získal krásných 95,5 bodů a stal se tak 3. nejlepší krátkosrstý junior  Chárlík už má svou 3. čekatelskou kartičku. To je skvělé, velká gratulace!
 
 
 
17.12.2012 - Všechna miminka mají nové fotky. Aktualizace prodeje a odchovů!
 
16.12.2012 - Dnes odjel teddíček Kimík do nového domova ke Svatému Kopečku. Bude dělat radost jako domácí mazlíček u  paní Petry Strejčkové. Tak jí s Kimčou přejeme jen samou radost a štěstí 
Taky nám dnes přišli fotečky Pacifička z nového domova od Matina Kostky. Moc děkujeme a ať vám Pacific dělá i nadále takovou radost 
Více v sekci - Miminka v nových domovech.
 
 
15.12.2012 - Dnes odjeli do nových domovů morčátka : Dubínek, Xitt, Xenon, Capucino a Chiquitka. Dubínek, Xitt, Xenon a Capucino odjeli a budou plnit roli domácích mazlíčků. Chiquitka odjela do chs De Vill  http://chs-de-vill.webnode.cz/ Do budoucna jí přejeme mnoho úspěchů na výstavách i v chovu! 
Všem přejeme s novými majiteli jen samou radost a štěstí
 

14.12.2012 - Dnes odjel Harlekýnek do nového domova k paní Mužíkové. A my jí moc přejeme s Harlekýnkem hodně radosti
 
 
13.12.2012 - Dnes odcestovala čoko-bílá skinnička Felicia do nového domova. Bude dělat radost jako domácí mazlíček v rodině Hrabských Novým majitelům přejeme s Felinkou mnoho radosti! 
 
11.12.2012 - Dnes odjeli sestřičky z vrhu H8 - Hranolka a Hildička do nového domova k panu Jiřímu Dolníčkovi. Přejeme jim s novým páníčkem spoustu radosti a už teď se těším na fotečky z nového domova   
 
 
9.12.2012 - Všechna miminka mají nové fotky. Bohužel jsem musela uvolnit do prodeje i mého odchovance meriňáka Kleofáška. Jelikož si budu nechávat celostříbrného Lea. Aktualizace prodeje a odchovů.
              Grace                                                Estel
 
 
 
6.12.2012 - Aktualiza plánovaných odchovů. Více v sekci - plánované odchovy a zde : 
 
 
3.12.2012 - Máme spoustu novinek.
Zúčastnily jsme se 5. vánoční výstavy morčat v Olomouci. Jela jsem vystavovat us teddíky : Asterixe, Quida, Tabitku, Fidorku, Fifinku, Charlotku a skinníka Wiktorka. Wiktorek získal 95 b a dokončil titul šampion ČR, Asterix a Fidorka dostali bohužel 0 b, Fifinka 94 b, Tabitka 92 b, Quido 91,5 b a Charlotka 93 b. Bodování bylo dost přísné. Us teddíky posuzoval Petr Tejml a skinníky Petra Švarcová. Fotky z výstavy zde :
Na výstavu jsem vezla 15 morčátek na registraci. Úspěšně jsme tak zaregistrovali 13 morčátek : Večernici, Levanduli, Uriel, Rozárku, Evelínku, Chantal, Nanu, Tabitku, Ontárinku, Apolenku, Amazonku, Amandu a Qerlika. Registrací bohužel neprošla Virginie, která měla ze stresu uši nahoře. A Qween jsem zapomněla v přepravce.
Máme dva nové morčecí přírůstky. Jednou je roztomiloučká us teddy slečinka Bianka Cavia Zlatíčko. Je v barvě bílá s buff a má moc pěknou tvrdou srst. Moc za ni děkuji paní Sponerové a také paní Vlčkové za dopravu k nám. 
A druhým je sameček coronet v barvě čoko-oranž-bílé. Jmenuje se Quicksilver Fortuna. Bohužel není momentálně v kondici, proto ho nafotím až později. Jistě bude moc pěkný, až mu doroste srst. 
Do nových domovů včera odjeli : Barbuška, Amálie a Donald.
Donald odcestoval do Prahy a bude dělat radost jako domácí mazlíček
Barbuška a Amálka budou také plnit roli domácích mazlíčků. Všem přejeme hodně štěstí a radosti s novými majiteli 
Aktualizace prodeje, odchovů, výstav a taky Qerlik a Konstantin mají nové fotky. Více v sekci - skinny - samečci. 

http://chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Qerlik_ma_2_mesice/#PC033545.jpg

 http://chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Konstantin_ma_3_mesice/#PC033561.jpg

Březí máme ještě 8 holčiček. 5 us teddiček - Marušku, Kláru, Pussy, Ugandu a Quellu, texelku Zylexis, šeltinku Klementýnku a coronetku Rafaelku. Miminka by se měla narodit snad do vánoc
Moc moc gratuluji Editě Svobodové (chs Del Katee), jelikož včera dostal Hamánek - Hatrric svou poslední kartičku čekatele a stal se tak zatím neoficiálním morčetem Šampionem ČR.
             Wiktorek                                            Bianka     
 
                 Konstantin                                       Qerlik
 
Bohužel přináším i dvě smutné zprávy.
Minulý týden prodělala Babetka těžký porod. Porodila jedno velké a mrtvé mládě. Po porodu byla apatická a nežrala, proto jsem ani chvíli neotálela a letěla s ní k veterináři. Podle paní doktorky měla zánět dělohy. Dala nám ATB, ale bohužel už ani to jí nepomohlo. Moc mě to mrzí
A bohužel v pátek nám odešla i coronetka Elvíra ll. Moc mě to mrzí, vůbec si to neumím vysvětlit. Nejevila žádné známky nemoci, normálně žrala, pila, běhala a byla prostě veselá. Ještě večer byla zdravá a živá a ráno při čištění jsem ji našla mrtvou. Pravděpodobně měla nějakou vrozenou vadu, nebo prodělala mrtvičku či infarkt. V boxu bydlela ještě se 3 samičkami - její sestrou Evelínkou, Růženkou a Xanadu. Všechny jsou v naprostém pořádku. Je jí škoda, byla moc krásná 
                Elvíra                                              Babetka
 
 
 
25.11.2012 - Všechna miminka mají nové fotky.
Bohužel malá Francin prodělala menší mrtvičku a tak jí teď léčíme. Byla stažena z prodeje. Ale pokud se někomu líbí, tak klidně napište. Bude asi jen za nízkou cenu 300 kč a výhradně na mazlíčka a do výborných rukou a stálého domova.
AKTUALIZACE PRODEJE A OCHOVŮ!
Také moc děkuji Barunce Urbánkové, která mi dneska poslala fotečku Ultima. Ten je ale krásný a jak pašák vyrostl. Fotečku najdete v sekci - Miminka v nových domovech.
Příští sobotu se chystáme na výstavu do Olomouce. Budu vystavovat us teddíky Asterixe, Quida, Kate a Charlotku a skinníky Wiktorka a Ziru. Zira bude v páru s Wiktorkem. Na registraci plánuji vzít : Qerlika, Evelínu, Elvíru, Virginii, Apolenku, Chantal, Nanu, Rozárku, Uriel, Tabitku, Amandu, Amazonku a Ontárinku. Příp. i Gween a Levanduli.
Malá ochutnávka Grace                                    Eufrozínka
 
                 Carlitko                                          Mangolie
 
Moc moc gratuluji našemu odchovanci Anubiskovi do chs od Zakouše. Včera se zúčastnil výstavy v Benešově n. Ploučnicí a získal tam krásných 95 bodů. Získal již poslední kartičku k udělení titulu morče grandšampion ČR! Veliká gratulace jak Anubiskovi, tak Míše Patkové  Také se umístil, jako 3. nejlepší us teddy junior. To je skvělé!
 
Včera nám dorazili krásné mladé drápatky. Kdo máte zájem, tak jukněte : 
Více na mých webovkách věnovaným mým žabkám : http://www.mojezabky.wbs.cz/
 
 
21.11.2012 - Dnes proběhlo menší focení miminek. Bohužel jsem zapomněla vyfotit mimča z vrhu A7 a B7. Ale to nevadí, budu fotit i v neděli, tak už to nechám. Fotila jsem odpoledne kdy už toho světla bylo málo, proto mají fotky horší kvalitu. 
Včera se naší odchovankyni Bezince narodil krásný jedináček - samička - vrh M8. Hrdým tatínkem je poprvé Xeronek. Je to výhradně mazlíkovský vrh - mimčo má 2 zálomky, jinak je moc pěkné a je to pravděpodobně čokoládový crested.
             Celá rodinka
 
 
17.11.2012 - Včera odjel Woďák do nového domova do Olomouce. Bude dělat radost jako rodinný mazlíček. Tak mu přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli.
Také moc děkuji paní Pudichové i Olze z chs My Dream za moc pěkné fotky morčátek z nových domovů. Více v sekci - Miminka v nových domovech.
 
13.11.2012 - Dnes se toho u nás hodně událo. Máme dva nové vrhy a taky jsem přefotila všechna miminka + 6 dospělců - Xeronka, Omanu, Funny, Angeličku, Fantazii a Quirin.
Okolo 11 hodiny nám začala rodit Hrozinka. První dvě miminka už byla na světě, já pomáhala třetímu a čtvrtému. A všechny jsem sušila. Hrozinka je z toho úplně hotová, proto teď patřičně odpočívá 
Odpoledne na mě čekali miminka i u Ulinky. Tam jsem našla dvě krásná a veliká míma, bohužel jedno další velké miminko bylo mrtvé. To je škoda. Hrdým tatínkem je Quiz.
Aktualizace prodeje, odchovů a plánovaných odchovů. Včera jsem k sobě dala Funny a Pachaie (aguti skořicový s bílou). Tak snad se nám poštěstí nějaká pěkná nahatá skořice         Miminka z vrhu K8                 a                    L8
  
 
10.11.2012 - Dnes ráno jsem pod Kasandrou objevila krásné miminko! Bohužel 3 další velká miminka jsem našla mrtvá. Je to škoda, ale důležité je, že je Kasandra i mimčo v pořádku  Miminko je zajímavě zbarveno - má zlatou aguti na čumáčku a zadní a půlku jedné přední packy má takové žluté (krémové?). Netrofnu si odhadovat co by to mohlo být za barvu, ale pravděpodobně bude barevný dalmatin. Musím ještě počkat až jak poroste a jak se nám chlapec vybarví

http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=28088

 

Máme nové fotečky Večerníčka z nového domova. Více v sekci - Miminka v nových domovech.

 
9.11.2012 - Včera po 19 hodině nám porodila Quirin nádherná trojčátka.
Pak nám ještě kolem 23 hodiny porodila Vivien překrásná dvojčátka. Obě šeltie krémové holky! Více zde : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/CH8.html
A dnes po probuzení na mě čekalo ještě jedno překvapení v podobě dvojčátek od Lindičky. Více o vrhu zde : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/I8.html
Mám z miminek velikou radost! Zase u nás převažují holčičky v poměru 4:3
Ještě čekáme každým dnem miminka od skinničky Kasandry, coronetky Ulinky a teddinky Hrozinky  Do budoucna snad i od Bezinky, jelikož se nám už holka pěkně lukatí 
Dnes také odjel do nového domova teddíček Večerníček. Bude bydlet u paní Aleny v Bruntálu. Tak jí přejeme s Večerníčkem jen samé štěstí a radost. A už se těším na fotečky z nového domova!
              Vivča s miminky                 a               Linda s miminky
 
 
8.11.2012 - Včera odjela do nového domova merinka Unagi. Bude dělat radost u paní Dáši Kubíčkové. Tak jí přejeme s Unagi jen samou radost 
 
5.11.2012 - V pátek odjela Quendolína do nového domova k paní Lorenzové. Moc jí přejeme s Quendolínkou jen samou radost a štěstí!  A už teď se těšíme na fotečky Natašky i Quendolíny z nového domova
Do prodeje přidány nová morčátka. Aktualizace prodeje a odchovů. Miminka mají nové fotky.
                 Dolores                      a               Barbuška
 
Rosnice nám dnes parádně zapózovala a tak má nové fotky. Můžete kouknout sem  : 
 
 
4.11.2012 - Dnes ráno na mě čekala překrásná dvojčátka u naší Zeldičky. Máme pěkného kluka a úžasnou holčičku. Mám z obou velkou radost. Tímto vrhem už rozjíždíme osmou abecedu!
Bohužel jsem u Zeldičky zjístila natelkou přední pacenku. Hned zítra musíme k veterináři. Bude to asi pododermatitida. Viděla jsem u jiných chovatelů, že se to často samičkám v době březosti či kojení stává. Snad bude Zelda brzy zase fit! Tak nám držte palce.
Více zde a v sekci - odchovy. https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/G8.html
 
 
 
3.11.2012 - Včera se naší Jasmínce narodila nádherná čtyřčátka  Mám z miminek velkou radost - je to vrh E7.
Více v sekci odchovy a zde :  https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/E7.html
19:06 - Dnes nám ještě před dvěma hodinami porodila moje odchovankyně Donátka nádherná trojčátka. Vše zvládla úplně sama a na jedničku Mám z miminek velkou radost! Hdrým tatínkem je opět Wiktorek.
Je to poslední vrh sedmé abecedy.
           Miminka z vrhu E7                a                      F7
 
Rosnice má nové fotky, více : 
  
Bohužel taky přináším smutnou zprávu. Ve čtvrtek jsem musela dát uspat dalmatinku Didinku. Podle pitvy měla v děloze samý absces. Hubla, ale žrala sama normálně a hovínka byli taky ok. Nepomohla už ani zkušená veterinářka a ani dva druhy antibiotik - slabší a silnější. Moc mě to mrzí Ještě, že jsem si z jejich dvou posledních vrhů nechala Papayu a Konstantinka. Alespoň ti mi po ní zůstali.
 
 
30.10.2012 - Konečně nám Xantipka porodila moc povedená trojčátka - vrh D7Tatínkem vrhu je poprvé u nás Ufo Wiktorek!  Takže jsem nadšená.
Do nových domovů dnes odjeli dva skinny kluci.
Galileo odcestoval k paní Prokopové do Prahy a bude plnit roli domácího mazlíčka.
A Lipánek odcestoval k Haně Bučkové a také bude jako domácí mazlíček.
Oboum přejeme s novými majiteli jen samou radost a štěstí 
               Trojčátka                                    Xantipka s prťatama
 
 
29.10.2012 - Máme spoustu novinek.
Začnu asi výstavami v Bohuňovicích. Zůčastnily jsme se obou bohuňovických výstav.
V sobotu jsme dopadli takto : Hero 92,5 b, Xanadu 95 b. + kartička čekatele, Wiktorek 95,5 b + kartička čekatele, Xandra 94 b, Eileen 94 b, Xénie 94,5 b, Asterix 95,5 b + kartička čekatele, Cherubín 94,5 b, Zack 95,5 b + kartička čekatele + 1. nejlepší us teddy adult, Quido 95,5 b + kartička čekatele + 2. nejlepsí us teddy junior, Fifinka 95,5 b + kartička čekatele + 2. nejlepší us teddy baby.
V neděli jsme dopadli následovně : Kate 95 b + kartička čekatele, Quido 95,5 b + kartička čekatele + 1. nejlepší us teddy adult+junior, Zack 95 b + kartička čekatele + 2. nejlepší us teddy adult+junior, Cherubín 93 b, Fifinka bohužel 0 b, Asterix 94 b, Xanadu 94 b, Hero 94,5 b, Eileen 94,5 b, Wiktorek 95,5 b + kartička čekatele, Xénie 95,5 b + kartička čekatele (dokončen titul šampion ČR).
Více o výstavě v sekci výstavy a zde :
Úspěšně jsme za víkend zaregistrovali 16 morčátek - Panamu, Hera, Dášenku, Dorotku, Valkýrku, Quize, Kelsynku, Klementýnku, Annie, Kate, Zenu, Zulu, Ziru, Funny, Fifinku a Cherubínka. Xara z Kozího hrádku bohužel registrací neprošla kvůli příliž slehlé srsti. Obě výstavy se nám moc líbily a byl to dobře strávený den se super lidičkama. I s morčátky jsem nad míru spokojená. Příště jedeme zas! 
            Záček s cenami                                  Quido s cenami
 
Další novinkou je 5 novým vrhů. Porodila nám Ulma dva kluky jak buky (vrh X7), Fabča krásná dvojčátka (vrh Z7), Dixie také povedená dvojčátka (vrh A7), Fantazia obřího jedináčka (vrh B7) a Uganda trojčátka (vrh C7).
Bohužel byla Fantazia ještě s Eliškou a ta do nedělního rána potratila ještě nevyvinutá asi 3 miminka. Je to škoda. Malá beruška z vrhu B7 tedy poroste jako z vody. Když má k dispozici 4 cecíky a dvě maminky. I Eliška se o ni stará velice vzorně, líže jí zadeček a pěkně kojí. No prostě jako o vlastní 
Více o miminkách v sekci odchovy a tady : 
             Kluci z vrhu Z7           a jedináček z vrhu B7
 
Do nových domovů odjela překrásná texelka Selenka Zafirka, bude teď bydlet v ch My dream u paní Olgy. Tak jí přejeme se Selenkou jen samou radost a hodně úspěchů v chovu http://www.my-dream.websnadno.cz/
Také odjela skinny dalmoška do nového domova do Polska. Bude teď působit v chs Mientus. Tak ať dělá jen samou radost! http://mientuscavies.pl/
Dnes také odjela skinnička Gréta do nového domova do Mohelnice. Tak ať dělá jen samou radost
Nesmím pozapomenout velmi pogratulovat našemu odchovanci Idefixkovi, který minulou neděli na výstavě v Brně získal již pátou čekatelskou kartičku a tak dokončil titul šampion ČR. Veliká gratulace Kačence Černé do chs z Fantazie a samozřejmě Idíčkovi.  
S těžkým srdcem jsem nucena nabídnout dospělého us teddy samečka Tutumka od Glorie, jelikož mám po něm miminka s dvouma zálomky, i když rodiče nemají ani jeden. Bude vhodný spíše jako domácí mazlíček.
Aktualizace prodeje a odchovů!
 
 
26.10.2012 - Bohužel dnes odpoledne samička ze včerejšího vrhu X7 umřela. Byla opravdu moc drobunká a nedávala jsem jí velké naděje. Je to škoda, sbad to bráškové zvládnou! 

25.10.2012 - Včera odcestoval Lancelot do nového domova do Konic. Bude dělat radost jako domácí mazlíček. 
Dnes odcestoval do nového domova Lucifer. Také bude dělat radost jako domácí mazlík.
Také odjela merino samička Fruty do nového domova do Hradce Králové. Bude plnit roli domácího mazlíčka a snad do budoucna obšťastní majitelé krásnými miminky.
Všem přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli! 
Dnes jsem pod Ulmou našla choulející se tři malinká miminka - je to vrh X7. Fotky budou až v podnělí. Jsou to dva kluci a jedna holka, všechny merina. Holčička je moc drobunká, bojím se, že to nezvládne. Chlapci už i pili od maminky mlíčko. Ale taky jsou menší.
Máme hodně březích samiček (14). Skinničky Ugandu, Kasandru, Zeldičku, Donátku, Xantipku, us teddičky Elišku, Hrozinku, Jasmínku, Fantasii, hladasku Quirin, šeltinku Vivien a coronetky Fabianku a Ulinku. Tak nám držte palce, ať vše dobře dopadne
15:30 h - před malou chvílí nám porodila Fabča nádherná dvojčátka - vrh Z7 Oba jsou kluci - jeden bílý modrooký coronetek a jeden meriňák buff s bílou na nose. Mám z nich radost. Více infa a fotky až v pondělí
 
21.10.2012 - Včera jsme se zůčastnili podzimní výstavy morčat v Brně. Vystavovali jsme 14 morčátek, 8 vezli na registraci, 1 mimi předávali a 3 přebrali. Úspěšně jsme zaregistrovali : Xanadu, Xylofonka, Xandru, Ugandu, Pussy, Julii, Esíčko, Blueberry a Blackberry. Bohužel registrací neprošel Pachai (kvůli odstáté srsti u ucha) a Maruška, Nataša, Jozífek a Wiki kvůli příliš slehlé srsti. Tak jen doufám, že jim časem pěkně ztvrdne a bude to alespoň k registraci.
Morčátka dopadla následovně :  
Wiki - 91 b, Asterix - 93,5 b, Hero - 95,5 b + kartička, Bastík - 94 b, Xanadu - 93,5 b, Xylofonek - 94,5 b, Xénie - 95 b + kartička, Eileen - 95 b + kartička, Madailein - 93 b, Wiktorek - 95,5 b + kartička, Esíčko - 93,5 b, Jozífek - 93,5 b, Xandra - 93 b, Zack - 95 b + kartička a Romík si bohužel sležel srst na bříšku a tak byl diskfalifikovaný. Posouzení bylo docela přísné. Snad v Bohuňovicích dopadneme lépe
Jinak výstava byla moc povedená a byl to dobře strávený den. Hezky jsme si pokecali se spřátelenými chovateli a taky jsem na výstavě okoukla moje odchovance - skinníky Idefixka a Coudyho-Cipíska a Tiramisku. Všichni byli moc pěkní a je vidět, že se mají jako prasátka v žitě. Více v sekci - Miminka v nových domovech.
Také odjela do nového domova skinnička Gouda. Momentálně bude působit na Slovensku v chs Cavia Andyland. http://chsandyland.webnode.sk/ Tak jí přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli a do budoucna i pěkná a zdravá miminka
Na výstavě jsem si také přebrala moc krásného coronetíka v kresbě himalaya černá. Jmenuje se Hero Pascale. Je úplně rozkošný a má zcela vybrvené všechny pacičky, ouška i čumáček. Tak jsem moc ráda za tak povedeného klučíka do chovu. Co nevidět půjde k nějaké nevěstě.
Více zde :
Dále jsem si také přebrala od Verči Klobásové dvě nádherné us teddy slečinky. Jedna je v barvě čoko-krém-bílá a jmenuje se Amazonka LuckyPets a druhá je béžovo-šafrán-bílá a jmenuje se Amanda Luckypets. Mám z nic velikou radost. Více tady :
Více o výstavě najdete zde : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/Vystavy-.html
              Amanda a Amazonka                                   Hero
 
                   Zack                                           Wiktorek
 
                   Eileen                                                Xénie
  
 
 
16.10.2012 - Tak čeho jsem se obávala se bohužel stalo. Dnes ráno jsem našla malou coronet samičku z vrhu W7 mrtvou. A naskytl se mi strašný pohled - mamina Laskonka samičku napůl sežrala. Vůbec nevím proč? Možná se ji snažila oživit a ďobala do ní pořád víc a víc až to tak dopadlo. Bylo to hrozné! Chlapeček zatím prospívá a poctivě bumbá od maminky. Tak snad ten to zvládne.
Do sekce - Miminka v nových domovech přidány nové fotky Charady z nového domova.

15.10.2012 - Máme spoustu novinek!
Do nových domovů odjely skinničky Nemesis a Nastěnka a coronetík Jáchymek.
Nemesis a Nasťa odjely do Ostravy k paní Pudichové. A budou plnit roli domácích mazlíčků.
Jáchymek odjel dělat mazlíčka k paní Petře Štíhlové. Tak všem přejeme, ať morčátka od nás dělají jen samou radost.
Další novinka je, že jsem včera večer pod Laskonkou našla dvě malá choulející se miminka. Jsou dvě a obě velice malinká. U holčičky se bojím, že to nezvládne. Je moc malinká a ani se neudrží na nožičkách. Dnes jsem obě přikládala a klučík pil jako o život, ale bohužel holčička se ani nepřisála. Klučík má úplně krásné barvy - nejsou vůbec promíchané. Tak nám držte palce, aby to holčička zvládla. Více zde : 
Včera k nám přicestovala nová posila do chovu. Je to moc pěkná us teddy slečinka. Je v barvě zlatá aguti-červená-bílá a jmenuje se Apolenka z chs Cavia - Zlatíčko. Mám z ní velkou radost. Za dopravu z Ostravy moc děkuji paní Pudichové Více fotek zde : 
 
ATB u Gween rošku zabírají. Zdá se mi, že se absces zmenšuje. Tak uvidíme a snad bude brzy zase fit! 
 
 
 
12.10.2012 - Velká aktualizace prodeje a odchovů!
Dnes jsem Gween objevila malý absces pod krkem. Takže jsem ji stáhla z prodeje a hned zítra vyrážíme na veterinu. Musí ji dát ATB, udělat rentgen a podívat se, jestli je to od zubů, nebo se jí tam něco zapíchlo. Já se jen modlím, aby to bylo ze sena či kousance. Tak nám držte palce a snad to dobře dopadne!
                   Malina                                          Tabitka 
 
               Večerníček                                           Uriel

10.10.2012 - Bibinka má udělané nové povedenější fotky.
Více zde v albu :
Také jsem dnes doplnila plánované odchovy hodně dopředu až do začátku ledna 2013. Kdyžtak mrkněte co chystáme 
 
 
9.10.2012 - Nové profilovky mají Hermiona, Růženka, Didinka, Uganda, Waldík, Jonatánek, Angelička a taky jednu má březulka Rafaelka. Více zde : 
Dnes k nám také přicestovala nádherná posila do chovu us teddíků. Moc pěkná sněhově bílá modrooká princezna. Budeme jí říkat Bibinka.
Menší ochutnávka 
             Březulka Rafaelka                                       Bibinka
                  Didinka                                           Růženka
                  Angelička                                         Hermionka
 
7.10.2012 - Dnes brzy ráno se Charlotce narodil božský klučík. Je to nádherný jedináček s pěknou porodní váhou 95 g v barvě béžovo-bílé se zlatou. Je to první mimi po Suníkovi! Mám z něj velkou radost! 
 
 

6.10.2012 - Dnes odcestovali do nových domovů us teddík Pacafic a coronetík Gastonek. Oboum přejeme jen samou radost a štěstí s novými majiteli!
 
3.10.2012 - Dnes odcestoval merino sameček Fantom do nového domova. Bude dělat radost postaršímu samečkovi u slečny Renáty Sedlákové. Moc jim přejeme, aby jim Fantomek dělal jen a jen radost 
Dnes jsem se konečně dočkala dlouho očekávaných miminek od šeltinky Calipsó. Máme nádherná dvojčátka - obě samičky. Mám z miminek velkou radost. Pyšným tátou je stříbrňák Quiz. 
Více zde a v odchovech: https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/U7.html
Také bych chtěla moc pogratulovat našemu odchovenci us teddíkovi čokoládovému Anubiskovi. Na 1. Krušnohorské výstavě v Proboštově získal 95,5 bodu a také pátou poslední čekatelskou kartičku! Moc gratulujeme Anubiskovi i Míše Patkové (z chs od Zakouše) prozatím k neofociálnímu titulu Morče šampion ČR!! Jen tak dál
 
 
 
30.9.2012 - Všechna miminka mají nové fotky! Aktualizace prodeje a odchovů.
Do nového domova do Vsetína dnes odjel texel sameček Dukátek. A my mu přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli a do budoucna hodně zdravých a povedených miminek
Včera se také Milence v chs Terma narodila krásná trojčátka! Veliká gratulace!
Více v sekci - Miminka v nových domovech.
              Selenka Zafirka                  a                   Ontárinka
 
 
28.9.2012 - Dnes se Fidorce narodilo dlouho očekávané miminko! Je to nádherná bílo-oranžová holčička. Mám z ní velkou radost 
Bohužel byla asi v bříšku špatně uložena a tak má ohnutou jednu nožičku. Snažím se jí to masírovat, tak doufejme, že je jí to brzy spraví.
Do sekce - Miminka v nových domovech jsem přidala fotky miminek od naší odchovankyně Qaji a taky povyrostlou dalmošku Camelinku. Qaja působí v chs Arsoan a Camelia v chs od Glorie.
 
 
27.9.2012 - Dnes mají holky slíbené fotky a alba.
Holčičky se pomalu zabydlují. Mám z nich velkou radost!
Dnes odjeli do nových domovů coronetci Chris a Jeřabinka.
Chris bude bydlet u paní Heleny Všetečkové v Rakousku a Jeřebinka bude dělat radost slečně Žanetě Markové v Přerově. Tak oboum přejem, jen samé štěstí a radost s novými majiteli. A už teď se těšíme na fotečky mrňousků z nového domova 
Bohužel jsme přišli o tricolorního kluka Qantaje z vrhu Q7. Moc mě to mrzí. Bylo to nejpovedenější miminko z vrhu, ale také nejmenší. Přikládala jsem ho k cecíku, ale bohužel se nikdy nepřisál. Asi na něj Celestýnka nějak šlápla, nebo měl vrozenou vadu. 
 
 
26.9.2012 - Dnes odcestoval do nového domova skinník King Kong. Bude bydlet u paní Ottové v Olomouci a bude plnit roli domácího mazlíčka. Přejeme mu jen samé štěstí a radost s novými páníčky 
19:00 - Před malou chvílí k nám dorazila veliká posila chovu. Jedná se o tři coronetky z chs Ze Psí boudy - Gedžitka čoko-bílá, Evelínka a Elvírka béžovo-zlato-bílé a nádhernou us teddičku Fifinku z chs Brusinka v barvě solid aguti zlatá-bílá. Mám z holčiček velikou radost  Jsou všechny moc krásné! Zítra bude mít každá svoje fotky i album!
Taky moc děkuji za dopravu z Prahy do Příkaz Alence Kohoutové z chs Scarabeus. Prozatím koukněte : http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=27674
                 Fifinka, Gedžitka, Evelínka a Elvírka 
 

25.9.2012 - Včera ráno nám porodila samička Celestýnka pěkná čtyřčátka. Miminka i Celestýnka jsou zdraví a to je důležité. Bohužel jsem ji nestihla včas oddělit od Bastíka a ten ji znovu nakryl. Teď ji dám delší přestávku před dalším krytím. 
Včera večer nám taky porodila Hermionka nádherná dvojčátka. Po minulém nevydařeném vrhu na začátku června, jsem opravdu moc ráda, že vše zvládla úplně sama na 1*Máme dvě krásné a veliké holčičky. 
Asi po 13 hodině odpolední nám taky porodila ice creamová merinka Zafirka Bellis nádhernou holčičku. A ta jako by jí z oka vypadla. Je to texelka ice creamová. I když byl porod trošku komlikovanější vše jsme nakonec zvládli a miminko je živé, zdravé a moc krásné. Miminko je opravdu obří a Zafirce jakožto prvorodičce nešla moc dobře vytlačit. Proto jsem jí musela pomoci. Prďolka se jmenuje Selena Zafirka. Druhé jméno dostala po svojí mamince, jelikož je opravdu jeko její kopie 
Ještě čekáme miminka každým dnem od šeltinky Calipso a us teddičky Fidorky. Tak nám držte palce ať vše dobře dopadne. Hlavně na miminka od Calispo jsem moc zvědavá. Budou to totiž její první mimča 
Kofilka dnes odjela do nového domova do Prostějova. Bude dělat radost jako domácí mazlíček. Tak jí přejeme s novými páníčky mnoho štěstí a radosti
              Miminka z vrhu Q7               a            miminka z vrhu R7
 
 
22.9.2012 - Aktualizace prodeje a odchovů. Více v příslušné sekci.
Mám velikou radost z Konstantinka. Roste mi doslova před očima jen a jen do krásy 
 
 
 
20.9.2012 - Aktualizace plánovaných odchovů. Dnes jsem k Angeličce místo Quido dala Jozífka. Jjelikož Quido s ní byl už 2 měsíce a moc se nesnažil ji nakrýt. Hned jak jsem k ní dala Jozífka, tak začal spokojeně vrkat, tak doufám, že ji brzy nakryje.
Březí máme šeltinku Calipso, skinničku Hermionku, merinku Zafirku a teddičky Fidorku, Jasmínku a Charlotku, snad také šeltii Vivien Už se na miminka moc těším!
Více fotek zde :  
             Jozífek a Angelička                         Hrozinka, Suník a Jasmínka
 
               Fidorka a Asterixek                            Vivien a Kája
 
16.9.2012 - Do nového domova do Prostějova odjela skinnička Arabeska. A my jí moc přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli
Dnešek jsem kromě čištění a starání o morčátka (i ostatní zvířátka) věnovala i focení pár morčidel.
Nové profilovky mají : Dádinka, Romeo, Tutumek, Vilík, Klementýnka, Annie a Viktorka.
                   Vilíček                                              Dáda
 
                   Romík                                            Viktorka
              Klementýnka                                           Annie
 
 
 
15.9.2012 - Aktualizace odchovů, prodeje a plánovaných odchovů. Nové profilové fotky mají us teddičky Joy a Kate.
Dnes také odjela skinnička Vojtěška do nového domova a my jí moc přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli.
                   Irma                                             Arizonka 
                  Xanadu                                            Haluška
 
11.9.2012 - Včera odjela Xsaki do nového domova do Prahy. Bude dělat radost jako domácí mazlíček u paní Martiny Prokopové. A my jí přejeme hodně štěstí a radosti s novými majiteli 
A dnes ještě odjela do nového domova skinnička Velma. Která bude také dělat radost jako domácí mazlíček u slečny Lakomé v Prostějově. Tak jim přejeme, ať mají z Velmičky jen a jen radost 
Bohužel nás včera opustila malinká Nefertiti. Už od narození byla velice drobná a zřejmě neměla sací reflex. Moc mě to mrzí 
Dopředu se omlouvám za menší neaktualizaci fotek miminek. Momentálně mi to časová tíseň nedovoluje, ale o víkendu snad budou mít všichni prťata nové fotky.
 
8.9.2012 - Dnes odcestovala Xéninka do nového domova. Bude dělat radost Verče Brzicové (chs Rezekvítek) jako domácí mazlíček.
Tak jí přejeme, ať dělá jen samou radost
Aktualizace sekce - Skinny samičky - samečci, plánované odchovy a do Prodeje přidány mimča z vrhů K7 a L7.
 
7.9.2012 - Dnes jsem aktualizovala sekce - Miminka v nových domovech a Plány.
 
6.9.2012 -  Dnes se naší Xaře narodila nádherná a dlouho očekávaná miminka! Máme dvojčátka - kluka a holku. Bohužel se narodila jedna holčička již mrtvá, byla dost velká a asi se udusila v porodních cestách. Jinak živá holčička má skřivenou nožičku, takže budeme nasírovat o sto šest, aby se to brzy spravilo  Více o vrhu zde :  
 
4.9.2012 - Dnes mě po probuzení čekalo velmi milé překvapení! U Růženky se chouleli nádherná tři skinny miminka. Pyšným tátou je šampionek Eman! Je to vrh N7 a máme 3 holčičky a barvách 2 černo-bílých (výstavní poměr) a jedna je černoška s bílými drápky na zadních nožkách. Mám z nich velkou radost!
Dnes mě taky překvapila Květinka. Teď v 18 hod. po návratu od veterinářky, kde jsme byli s pokousanou Xilin (poprala se mi s Babetou, bohužel vše schytala jen Xilinka) mě čekal další dáreček v podobě nádherného velkého jedináčka - holčičky. Pyšným tatínekm je Zack CA. Květinka má nové profilové fotky!
Černo-bílé holčičky 
 
Mimčo z vrhu O7 i s maminkou Květinkou
 
 
3.9.2012 - Dnes odjel do nového domova Citronek. A my mu přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli!
 
2.9.2012 - Doplněna sekce - Plánovaných odchovů. Doplnila jsem i plány hodně dopředu až do prosince. To jen, aby potenciální zájemci věděli koho s kým chci dát k sobě 
 
 
1.9.2012 - Aktualizace prodeje a odchovů!
Do nového domova odjela skinny černoška Xendy. Bude dělat radost jako domácí mazlíček v rodině Pyszkových. A my jí moc přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli A už teď se těšíme na fotečky z nového domova!
Do sekce - miminka v nových domovech jsem přidala kloučka Beethovenka a miminka po naší Felisce v chs Růženka. Je vidět, že se Beethovenek má moc dobře a pěkně roste.
A Felisce posíláme sladkou pusinku, něžné pohlazení a velikou gratulaci k mimčům. Hlavně ať dělají radost a pěkně rostou!
Se slzami v očích vám bohužel musím oznámit, že ve čtvrtek (30.8.) večer nás navždy opustila tedička Fifinka Ve 12 hod dostala akutní průjem, tak jsem ihned podala lék Bio Lapis, ale ten bohužel moc nezabíral a o půl jedné už měla takový průjem, který byl řidký jako voda. Hned ve 13 hod jsem s ní utíkala na pohotovost. Veterinářka nám dala ATB a doporučila pokračovat v BioLapisu. Antibiotika jsem jí hned po příchodu domů (asi v 13:15 hod) dala, naštěstí okamžitě zabrali a už ve 14 hod průjem neměla. Ale pak se mi zdálo, že nějak hodně tlačí, jako by měla zácpu. Měla taky jakoby křeče v břichu. Večer o půl desáté nás již navždy opustila Moc mě to mrzí, byla v naprostém pořádku a najednou toto. Všechno šlo moc rychle. Bude mi moc chybět! Naštěstí mi tu po ní zůstala dcerka Fantasia a sestra Fidorka. Tady se můžete podívat na vzpomínkové album Fifinky :
 
 
30.8.2012 - Včera před půlnocí nám porodila Witch nádherná čtyřčátka! Mám z nich velikou radost  Více : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/M7.html
Dnes také odjeli skinníci Amenofus a Frenegonda do začínající chs Hippo farm do Kroměříže. Moc jim přejeme, aby dělali novým majitelům velkou radost a do budoucna jim přejeme zdravá a krásná miminka i výstavní úspěchy.
Bastík již oficiální morčátko šampion ČR! Jsem na něj moc pyšná! 
         Witch s ratolestí                                    Bastíček
 
 
29.8.2012 - Dnes u nás pokračovalo focení morčátek. Nové profilové fotky mají - Fidorka, Eliška, Zafirka, Suník, Nela a skořicový klučík beze jména (No name).
Máme taky nové album, kde jsou teddiny spolu 
                          Suník                                            No name
 
                           Nela                                             Fidorka
 
                   Zafirka                                           Eliška
 
Bohužel taky přiáším jednu šmutnou zprávu, chlapeček z vrhu L7 Lucas nás dnes navždy oputil. Ráno jsem ho našla mrtvého. Asi ho udupali, jelikož Zrzečka i miminka na něm stáli  Moc mě to mrzí, ale byl opravdu velice malý a slabý. Včera když jsem ho ale přikládala, tak pil. Zbylá čtyřčátka se mají čile k světu!
 
 
28.8.2012 - Dnes u nás proběhlo menší přefocení pár morčidel.
Nové profilové fotky mají : Qeety, Romík, Monshery, Ula, Uličnice, Zack, Fifinka, Celestýnka, Xénie, Quiz, Valkýra, Neskvik, Elvírka, Cherubín Babeta, Zrzečka, Arielka, Samík a Uykonek.
Více v jednotlivých sekcích a zde v albu :
                 Neskvíček                                            Fifinka
 
                    Zack                                         Celestýnka
Bohužel taky přináším jednu smutnou zprávu. Minulý týden jsme přišli o nádhernou Joruri, zemřela z nejaských příčin. Moc mě to mrzí. Alespoň tu po ní zůstali její děti - Calipso, Romeo a Vivien, takže trošku z ní tu se mnou bude stále. Bude nám moc chybět 

27.8.2012 - Dnes nám Zrzečka porodila nádherná paterčátka! Mám z miminek radostHrdým tatínkem je Uykonek.
Miminka čekáme jště od teddičky Xary a skinničky Witch. Witch už je na rozsypání, takže miminka od ní čekáme každým dnem.
      Jediná holčička ve vrhu
 
26.8.2012 - Všechna mimča z vrhů V6, X6, A6, C6, D6, E6, F6, H7, CH7, I7 a J7 mají nové fotečky. Aktualizace prodeje a odchovů. + Přidána nová sekce - Barvy morčat. Kde bych alespoň začátečníkům chtěla barvy morčat trošku představit. Je jich opravdu hodně a postupně se bude tato sekce zdokonalovat.
Dnes nám taky porosila dalmoška Didinka nádherná trojčátka! Je to obrovské překvapení, jelikož jedno miminko je zřejmě čokoládový dalmoš No, to je super, vůbec jsem takovéhoto dalmatinka nečekala! Pyšným tátou je Emanuel Mám z miminek velikou radost! Více zde a v odchovech : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/K7.html
 
 
25.8.2012 - Dnes k nám přivestovala posila do chovu us teddíků - nádherná samička Katy. Pochází z hobbych chovu u Blaženky a je v bravě zlatá aguti-červená-bílá.
              Katy chvíli doma
 
 
21.8.2012 - Dnes se naší Leontýnce narodila krásná trojčátka. Bohužel jsou velmi drobná, ale už pila mlíčko, tak dám držte palce, aby vše zvládli. Více v odchovech a zde :
Jozífek se uvelebil v seně a mě to nedalo ho nevyfotit. Je mocinky roztomilý
Taky jsem dnes přišla na neuvěřitelný nález. Z jedné hladké samičky (skořicové aguti-bílé) z chs Metropol se vyklubal klučík. To mě moc mrzí a budu muset chlapečka nabídnout k prodeji. Krátkosrstých kluků už mám dost a tak bych ho v chovu nevyužila. Taky mě moc mrzí, že to není ta holka. Měla jsem radost, že budu mít pro Jozífka o samičku navíc...
                  Jozífek                            Mimča z vrhu J7 s mamčou Leontýnkou
 
 
20.8.2012 - Máme novou us teddy holčičku. Jmenuje se Wikinka a pochází z chs Austerlitz. Je opravdu moc krásná a mám z ní velikou radost.
Více fotek zde a v sekci us teddy - samičky.
 
 
19.8.2012 - Včera jsme se zůčastnili 13. speciální výstavy bezsrstých morčátek v Praze. Konkurence byla opravdu veliká, vystavovalo se okolo 80 bezsrstých morčátek (plemen : skinny a baldwin). Proto jsem ani žádné ocenění nečekala. Kasandra dostala 94,5 bodu, no škoda toho půl bodíku snad to příště dožene a Bastík dostal 95 bodu a další kartičku čekatele. Výstava se nám moc líbila. Jak přátelské a klidné prostředí, mnoho pěkných morčátek k vidění, tak i celková výstava byla dobře uspořádaná. Úspěšně jsme zaregistrovali skinničky Dianku a Madaleinku, hlaďasku Neelu a novou teddinku Hrozinku.
Více z výstavy zde :
A musím velice pogratulovat do chs od Zakouše, kde bydlí náš odchovanec Anubis (us teddy čoko), který na speciální výstavě v Praze zabodoval a s 94,5 body obhájil první místo v us teddy juniuorech, i když kartička mu utekla o půl bodík, no škoda. Mám z něj velikou radost a jsem na něj moc pyšná
         Anubisek 1. nejlepší us teddy junior s cenami 
 
Taky jsem si na výstavě přebrala pár velkých posil do chovu us teddíků. 
Přicestovali k nám z chs z Aldringenu nádherný sameček Jozífek a holky Klárka, Maruška, Pussy, Quella a Nataša. 
Taky jsem si včera přebrala us teddy samičku z chs od Nicolette Hrozinku.
A jelikož na výstavě byli i prodejní morčátka, tak jsem je musela zkouknout. No dvě hlaďasky mě doslova uchvátily. Takže máme i dvě nové hladké samičky z chs Metropol.
Více zde v albech a v jednotlivých sekcích.
Včera taky odjeli do nových domovů Vaneta, Zlatka, Rebeca, Lasie a Othelo.
Zlatka bude bydlet spolu s Rebecou u paní Lídy Jelínkové. A budou plnit roli domácích mazlíčků.
Othelo odjel do nového domova do Českých Budějovic k paní Markétě.
Lasie odjela k paní Havelkové a též bude jako domácí mazlíček.
Vaneta odcestovala do nové chs z Bobískova. Takže jí přejeme hodně úspěchů na výstavách a časem i krásná a zdravá miminka.
Dnes taky odcestoval Beethoven do nového domova do Prahy k paní Maderové.
Všem miminkům v novém domově přejeme jen samou radost a štěstí s novými majiteli a už teď se těším na fotečky.
Aktualizace prodeje a odchovů. Všechna mimča od vrhu V6 mají nové fotečky.
 

17.8.2012 Dnes odcestoval šeltiáček Saimonek do nového domova do chs Libretty. Přejeme mu, aby dělal novým majitelům radost a do budoucna i hodně pěkných miminek http://libretty.webnode.cz/

16.8.2012 - Do sekce - miminka v nových domovech přidány fotky stříbrné agutky Cheryl z nového domova.chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Cheryl_v_novem_domove#IMG_9289.jpg
Pomalu se chystáme na výstavu do Prahy. Budu vystavovat Bastíka, Kasandru a na registraci s sebou vemu Dianku, Madaleinku a Neelu (Zlatovlásku). 
Dnes odjeli do nových domovů Zoney a Uriášek. Zoney odjel dělat mazlíčka k paní Najdekové do Olomouce. A Uriášek odjel do nového domova do Šumperka k Sojkům, taky bude dělat radost jako domácí mazlíček. Oboum přejeme jen samou radost a štěstí
 
15.8.2012 - Dnes nám Dádinka porodila nádherná zdravá dvojčátka. Mám z nich velkou radost Je to vrh I7 a máme kloučka a holčičku. Pyšným tátou je meriňák Teodorek. Více zde :https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/I7.html
chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/VRH_-I7-_nar._15.8.2012
A takhle sušíme pečivo na balkoně. Moje morčátka ho prostě milují, takže musím být v předstihu  http://chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Suseni_peciva#P8140008.jpg
                  Dnešní mimča
 
13.8.2012 - Včera k nám přicestovali nádherné holčičky z chs od Glorie. Jedná se o skinničky Zenu, Ziru, Zulu a Xandru. A us teddičky Jasmínku. Sisinku a Ugandu.
Ze všech holčiček mám ohromnou radost!
A taky moc děkuji Verče (chs Rezekvítek) za dovoz holčiček k nám 
Více fotek v sekcích - skinny a us teddy - samičky. A zde v albech :
http://chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Skinnicky_Xandra%2C_Zira%2C_Zula_a_Zena_spolu_-/#P8130134.jpg
Uganda, Sisi a Jasmínka :http://chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Sisi%2C_Uganda_a_Jasminka_od_Glorie/#
Nové fotky a album má Red Rock Boík. Více zde :
Dnes nám taky porodila Doubravka nádherná trojčátka - vrh CH7. Vše zvládla naprosto sama a bez mojí pomoci. Já akorát tiše přihlížela a sušila miminka. Hrdým tátou je Red Rock Boy. Více o vrhu zde : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/CH7.html 
Skinničky spolu - Zira, Zula, Zena a Xandra           Vendulka s Wiktorkem  
  
 
 
12.8.2012 - Dnes odjeli coronetky Pusinka a Grácie do nového domova. Budou bydlet v chs Merliny. 
Dnes taky odejeli do nových domovů skinny kluci Quest a Qatro. Oběma přejeme jen samé štěstí a radost u slečny Lucie Myslivcové, kde budou plnit roli domácích mazlíčků na plný úvazek  Už teď se těšíme na fotečky z nového domova. 
 
11.8.2012 - Včera odjeli do nových domovů Oscárek, Timík, Titanic a skinny holka Keiko. Všem moc přejeme, ať se jim v novém domově moc daří.
Dnes taky odcestovali kloučci Orfeus a Isác do nového domova do Olomouce.Budou dělat radost jako domácí mazlíčci v rodině Janků.
Březí momentálně máme coronetku Dádu, šeltinku Doubravku, skinničky Witch a Zrzečku a teddičku Xaru.
Dnes ke mě přicestovala veliká posila do čoko skinny chovu. Zpět se k nám vrátila moje odchovankyně Dianka (aguti oranž s bílou) a taky Madailein (čoko-oranž-bílá) a Eileen (čokoládová) z Polské chs SYRIUSZ Cavia a nádherný sameček Ufo Wiktorek (čokoládovo-bílý). Morčátka od Terky jsou opravdu nádherní pašíci vypasení :-)) Je vidět, že se u Terezky měli moc dobře. Mám z nich velikou radost :-))
Všechna tato čtyři morčátka k nám přišla ze zrušené chs Tejka.
Nové profilové fotky mají Papay, Jůlink a Kleofášek. Více zde :
Aktualizace prodeje a odchovů!
                     Dianka                                           Wiktorek
Nádherná Julča
Bohužel taky přináším jednu smutnou zprávu. Nádherná skinny čoko-krém-bílá samička Granko nám odešla navždy. Druhý den po narození jsem každé miminko z vrhu G dala k cecíku, aby se napili. Bohužel jediná Granko se nepřisála a nepomohlo jí už ani moje dokrmování. Bylo na ní vidět, že svůj boj už vzdala, proto jsem se rozhodla ji nechat uspat. Zbytečně by se trápila a tak snad už jí je dobře.

7.8.2012 - Upravena sekce plánovaných odchovů. Album zde :
                              Calipso a Quízek 
 
5.8.2012 - Dnes odcestovala coronet samička Nataška do nového domova. A my jí přejeme jen samé štěstí a radost s novými páníčky. A už teď se těšíme na fotky z nového domova.
Doplněna sekce - miminka v nových domovech. Nové fotky mají : Vasilek, Tiramiska a Kazimírek.
AKTUALIZACE prodeje a odchovů. Do chovných coronetů přidány nové fotky coroneta šimlíčka Qeetyho a jeho budoucích nevěst coronetek zlatých aguti Dorotky a Dášenky. Více : http://chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Dorotka%2C_Dasenka_maji_2_mesice_-_fotky_a_tatinkem_Deniskem_-/#ctecky180.jpg

Dorotka, tatík Denisek a Dášenka
 
 
 
4.8.2012 - Dnes odcestovala us teddy samička Tiramisu do nového domova. Nyní bude působit v chs LuckyPets v Brně. Tak přejeme, ať dělá novým páníčkům velkou radost a do budoucna snad i pěkná a zdravá miminka 
Aktualizace sekce - miminka v nových domovech. Přidán odkaz na miminka po naší Europce. Moc paní Polákové gratulujeme!
Taky přidána nová fotečka Anubiska (bratr mojí Angeliky) z nového domova. Skvěle válí na výstavách a již je držitelem 3. kartičky čekatele na šampiona.
A přidán nový odkaz na skinny samičku Felis + její fotky, momentálně v chs Růženka. No, je to kočka a krásně vyrostla.
 
3.8.2012 - Dnes časně ráno nám skinnička Funnynka (stříbrná aguti s bílou) přivedla na svět nádherná paterčátka. Máme 4 holčičky a 1 kloučka.
Tímto vrhem (G7) taky rozjíždíme už sedmou abecedu
A dnes nám taky časně ráno asi kolem 3 hodiny ranní porodila Monsherynka nádherného jedináčka  Více : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/H7.html
Ze všech miminek mám ohromnou radost!
Dnes taky odjel do nového domova do Znojma černý skinny sameček Qasimodo. Tak jim přejeme s Quasíkem jen hodně radosti a štěstí. A snad se shledáme na nějaké výstavě.
 
 
 
1.8.2012 - Včera asi kolem 18 hod. nám taky porodila moje odchovankyně Tatranka nádherná dvojčátka. Mám z ní i miminek velikou radost! Na to, že bylo prvorodička, tak zvládla vše naprosto sama a já přišla již "k hotovému". Mimča jsem objevila zdravá, krásná a skoro suchá. Hrdým tátou je opět Fred.
Miminka z vrhu D6 a mimčo z vrhu E6 dostali jména. Máme Donutka, Dukátka a Esíčko.
Ještě čekáme každým dnem mimča od merinky Monshery, coronetky Dády, sheltinky šimličky Doubravky a od stříbrné aguti-bílé skinničky Funny.
Dnes také odcestoval skinny sameček Falco do nového domova. Bude dělat radost jako domácí mazlíček u paní Pavly Hrabcové. Tak jim přejeme s Falcem jen samé štěstí a radost!
 
 
31.7.2012 - Dnes nám taky porodila moje odchovankyně Chocoladka. Hrdým otcem vrhu je opět tricolórní meriňák Fredík. Máme krásného červeno bílého meriňáčka s výstavním rozložení barev! Jsem z něj nadšená
Už je vidět, že Fredík bude dávat hlavně krásné chlapečky!
 
30.7.2012 - Idoka nám dneska porodila nádherná dvojčátka. Jsou to první miminka po meriňákovi Fredovi. Více zde : http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=27162
 
A taky máme nové album kámošů Xeronka a Vendulky :
 
 
29.7.2012 - Dnes odjel do nového domova skinny klučinda Kazimírek. Bude dělat radost v Olomouci v rodině jako domácí mazlíček. Takže mu přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli. A už se těšíme na fotečky z nového domova 
Taky jsem dostala nové fotečky odchovance Edwarda z nového domova. Jsem moc ráda, když vidím jak se mému miminku daří. I když o nějakém miminku už nemůže být řeč. Z Edíka je dnes krásný a veliký morčák! Více :http://chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Edik_4_mesice,_fotky_z_noveho_domova#Snmek_085.jpg
 
28.7.2012 - AKTUALIZACE PRODEJE!
 
26.7.2012 - Dnes před polednem nám Uličnice (coronet stříbrná aguti-bílá) přivedla na svět nádherného jedináčka. Hrdým tatínekm je Quiz (coronet stříbrný aguti) Bylo to pro mě veliké překvapení, asi ho vyměnila kukačka  I tak z něj mám velikou radost!
 
24.7.2012 - Samička Quirin nám v neděli (24.7.) přivedla na svět nádherná trojčátka. Máme kluka a 2 holčičky.  Je to vrh B6.
AKTUALIZACE ODCHOVŮ A PRODEJE!
 
 
 
20.7.2012 - Dnes odcestovala morčtátka : Jahůdka, Lexík, Imhotep, Izolda, Marina a Deniska do nového domova u Frýdku Místku k paní Maludové. Pevně věřím, že se u ní budou mít jako v bavlnce  Tak ať morčátka dělají radost celé rodině. A už teď se těším na fotečky morčátek z nového domova!
Dnes taky odjel Koudy do nového domova do Rychnova nad Moravou. Vím, že z něj bude skvělý mazlíneček jako z mého Xeronka (jeho bratra s předešlého stejného spojení). Takže mu přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli! A taky se těším na fotečky Kouďáka z nového domova

17.7.2012 - Dnes mě ráno po probuzení čekalo milé překvapení. Pod nedobarvenou himalájkou Celestýnkou se choulela tři nádherná miminka! Máme opět převahu holčiček - 2 holky a 1 kluka. Více zde : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/A6.html
Nové fotky taky dostali morčátka : Zlatovláska, Kate, Joy a Felix.
Dnes jsem předělala sekce - samičky a samečci. Všechny již mají rozdělené sekce do plemen a v podsekci jsou rozdělení kluci a holky! 
Dnes taky odcestovali skinníčci Alfonsek a Vampirek do nových domovů. Radost budou dělat jako mazlíčci u paní Veselé v Olomouci.
 
15.7.2012 - Dnes jsem přefotila všechna miminka. Fotky jsem pořídila přes starý foťák, bohužel fotky z mého nového foťáku Olympusu sz-14 nejdou do starého počítače nahrát. Ale lepší něco než nic... Aktualizace sekcí - odchovy a prodeje!
Odjel Merlotek do nového domova a my mu přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli!
 
14.7.2012 - Před malou chvílí nám moje odchovankyně Xéninka (černo-bílá) přivedla na svět úžasná paterčátka! Máme 4 holky a 1 kluka. Jsou v barvách : tři x černá (2 holky a kluk) , 1 je tricolorka a jedna je černá s bílou. Hrdým tatínkem je Esprit Sweet Skinny Pig (zlatý aguti). Snad se mi podaří sem zítra dát už fota. Musím na to sednout a pořešit, aby se už konečně fotky dali nahrát.
 
14.7.2012 - Aktualizace prodeje!
 
13.7.2012 - Bohužel přináším smutnou zprávu. Včera nám porodila samička Annie (šeltie krém s bílou) dvě miminka, bohužel byla mrtvá. Otce vrhu byl můj Teodorke (merino bílý m.o.). Je to velká škoda a dlouho mě to moc mrzelo a když na to ještě pomyslím, tak stále mrzí. Byli to dvě nádherné coronetky, holky. Jedna byla bombastická - měla krémovou přesně na celou zadní půlku až k bříšku a od toho byla zase bílá. Mocinky je mi to líto, jelikož přesně na takovou samičku jsem už delší dobu čekala. Hlavní věc ale je, že Annie je po složitém porodu v porádku. Miminka byla dost veliká a tak si myslím se udusili v porodních cestách. 
Předem se omlouvám za neaktualizaci fotek. Jelikož se mi rozbil můj notebook a do starého počítače mi fotky z foťáku nejdou nahrát.
Taky máme nová skinny miminka! Jsou to paterčátka a všechny holky. V barvách : 2x černá, černá s červenou, zlatá aguti a červená s bílou - z té mám obzvlášť velkou radost.
 
 
10.7.2012 - Aktualizace plánovaných odchovů. Angelička dnes poputovala k samečkovi Quidovi. Oba mají senzační srst, takže jestli se zadaří, tak čekám velmi nadějná miminka s perfektní tvrdou a odstávající srstí. Taky Hermionka se dnes přestěhovala k samečkovi Espritkovi. Více : http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26962 
  
 
 
9.7.2012 - Máme spoustu novinek.
Do nových domovů odjela morčátka : Cheryl, Charada, Nanuk, Genesis, Estrada, Hawai a Fantagiro. Všem přejeme v nových domovech u nových majitelů jen samou radost a štěstí. Nanuček odjel do chs U Tří Prasátek, takže mu moc přejeme do budoucna kupu zdravých krásných nahatých čokoládových miminek a třeba i výstavní uspěchy ve třídě C (mazlíci). Genesis a Estrada odcestovali do chs Sluníčko do Brna. I holkám přejeme do budoucna kupu zdravých miminek a snad i výtavní úspěchy.
Už teď se těším na fotečky z nových domovů.
Taky nám bohužel navždy odešla dvě miminka z vrhu S6. Moc mě to mrzí. Merináček se bohužel narodil drobnější a asi měl i nějakou vrozenou vadu a možná od maminky nepil. Coronetíka mamina asi ušlapala. Když jsem k němu přišla, seděla na něm a on nedýchal... moc mě to mrzí. Snad se o šeltiáčka bude starat dobře.
Taky jsme se zúčastnili obou jednodenních výstav v Bohuňovicích. Dopadli jsme oba dny nad mé čekávání parádně. Výstava byla super zorganizovaná, super příjemné prostředí a taky byl dobrý pokec se spřátelenými chovateli. Na závěr vítězi prvních míst dostávali moc chutné buchtičky. Určitě příště přijedeme zase.
V sobotu jsme dopadli takto : Rafaelka - 95,5 b + kartička čekatele + 3. nejlepší coronet, Asterix - 94 b, Brumík - 93,5 b, Bastík - 95,5 b + kartička čekatele
Kasandra - 96,5 b + kartička čekatele + 1. nejlepší junior skinny, Xeronek - 99 b + 3. nejlepší mazlíček, Papaya - 99,5 b + 2. nejlepší mazlíček, Suník - 98,5 b, Quido - 98,5 b, Qeety - 98,5 b, Nanuk - 96,5 b (hodně strženo za škrábance - 2,5 b) - Nanuk byl posléze i zaregistrován.
V neděli jsme dopadli takto : Rafaelka - 96 b + kartička čekatele + 2. nejlepší coronet
Asterix - 95 b + kartička čekatele, Brumík - 95 b + kartička čekatele, Bastík - 95,5 b + kartička čekatele, Kasandra - 94,5 b, Neskvíček - 99,5 b + 1. nejlepší mazlíček, Fantasia - 98,5 b, Vilík - 97,5 b, Xilin - 99 b + 3. nejlepší mazlíček, Kleofášek - 97,5 b, Hermionka - 98 b
Za oba dny jsem zaregistrovala 5 morčátka - Quida, Kasandru, Rafaelku, Kleofáška a Hermionku.
Taky máme dva nádherné přírůstky. Jedna je holčička hladká krémová satén z chs Cavia Ania. Jelikož zatím nemám její PP, tak jsem se rozhodla jí říkat Zlatovláska. A docela to na ni i sedí. Druhý je klučík coronet v barvě himalaya a pochází ze Slovenské chs Pascale. Himík se jmenuje Félix. Je moc krásný a zatím se rozkoukává. Více zde : 
Elišce se ve čtvrtek narodila krásná miminka. Je to vrh T6 a pyšným tatínkem je opět Samík. Více : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/T6.html
Taky mám skvělou zprávu, jelikož Bastík dostal poslední dvě krtičky čekatele, tak se stal morče Šampion (zatím neoficiální)
 
  Neskvik (Cromwel) 1. nejlepší mazlíček      Rafaelka se svými cenami z obou výstav     
  
 
 
 
5.7.2012 - Včera se naší odchovankyni Ulmě se narodila krásná trojčátka. Máme 3 kluky jako buky Mám z nich velkou radost! 
 
 
 
3.7.2012 - Máme 3 nové vrhy - bohužel z toho 2 neplánované. Dnes se nám narodil velmi povedený vrh R6. Saténka Joruri porodila nádherná dvojčátka. Klouček je dokonalý a holčička je malá princeznička!
 
 
2.7.2012 - Aktualizace sekce - Miminka v nových domovech. Přidala jsem fotky Cipíska, Camelinky, Hamánka, čoko Nestlíka a mimča od naší odchovankyně Dianky. Všem majitelům velice děkuji za krásné fotečky, je vidět, že u vás mají opravdu dobře! A budu ráda, když mi zase po nějakém čase pošlete další fotečky, jak se mému odchovu v novém domově daří! 
 
1.7.2012 - Bohužel přináším špatnou zprávu. Dnes ráno jsem Iberinku našla mrtvou. Byla vysokobřezí a zřejmě nemohla miminka vytlačit. Je mi to moc líto, měla jsem ji hodně ráda 
 
 
 
 
30.6.2012 - Dnes jsem přefotila všechna miminka z vrhů F6 - O6. Dnešní fotečky se opravdu vydařili, však koukněte 
Nové fotky taky dostali junioři. Kluci Xeronek a Qeety a holčičky Zafirka, Fantasia, Calipsó a Bezinka.
Menší ochutnávka...   Qeety                                     Xeronek
 
                    Zafirka                                          Bezinka
 
                     Fantasia                                        Calipsó
 
 
 
 
28.6.2012 - Jelikož je poslední dobou čím dál větší problém sehnat seriózní dopravce drobných zvířat, rozhodla jsem se vytvořit novou sekci - Přepravy zvířat. Kde budu uvádět všechny webové stránky dopravců zvřat co znám. Snad vám to trošku pomůže.
I já bohužel poptávám dopravu z Číčenic (u Vodňan, Českých Budějovic) do Olomouce, Litovle. Nebo taky ze Znojma do Hodonína či Olomouce-Litovle. Pokud někdo máte tuto cestu, budu moc ráda, když se mi ozvete : kikilentilka@centrum.cz
Přízpěvek na dopravu je samozřejmostí  Předem děkuji všem za ochotu! 
 
27.6.2012 - VELKÁ AKTUALIZACE PRODEJE,
DO PRODEJE UVOLNĚNA VĚTŠINA MLÁĎAT.
 
24.6.2012 - Aktualizace prodeje!! Dnes jsem přidala novou sekci - ostatní na prodej.
Na prodej budou malí zakrslí teddy beránci s PP z vrhu A. 
  
 
22.6.2012 - Včera se naší odchovankyni Vivien narodila nádherná trojčátka! Máme 3 kluky jako buky. Hrdým tátou je taky nás odchovanec Teodor. Více zde :
 
20.6.2012 - Bohužel přináším smutnou zprávu. Dnes ráno jsem našla Tesinku bez známek života. Vůbec nevím co se jí mohlo stát. Byla čilá, aktivní, spokojená, papkala a kakala. Prostě prospívala velice dobře. Jejího sirotečka Natašku jsem dala k adoptivní mamince. Moc mě to s Tesinkou mrzí, měla jsem ji ráda 
 
17.6.2012 - Včera jsme se zúčastnili obou pražských výstavy. Moc se nám tam líbilo a snad příště přijedeme zas. Teddíci mě velice mile potěšili, ale bohužel hodnocení u skinníků bylo dost přísné. Moje nahatky dopadli jako sedláci u Chlumce :-)) I když jsme do Prahy přijeli v 8 hod. ráno, tak než jsme všechno našli a malinko se zorientovali, tak jsme na výstavu dorazili až v 9 hod. Jenom po Praze cestování MHD nám trvalo hodinu. Dopadli jsme následovně : Angelička - 97,5 b (st. C), Suník - 98,5 b (st. C) - 2. nejlepší mazlíček výstavy, Asterix - 95 b + kartička čekatele na šampiona, Charlotka - bohužel 0 b, Růženka - 92 b, Bastík - 93 b a Witch - 94,5 b
Teddíky posuzovala Eva Dýnková a skinníky sl. Lenka Fuksová.
Úspěšně jsme zaregistrovali Růženku a Suníka.
Jsem ráda, že jsem na výstavě mohla vidět i moje odchovance. Celkem jich tam bylo 5 - 2 skinníci a 3 teddíci. Byl tam Idefixek, Hamánek (Hatric) a teddíci Anubisek, Afroditka i Charlie. Všichni teddíci dostali kartičky čekatele. Takže jsem moc ráda a majitelům velmi gratuluji! Doufám, že se zase brzy shledáme na nějaké výstavě 
Taky máme nové přírůstky do naší velké rodiny. Včera jsem si přebrala na výstavě dvě nádherné us teddy holčičky a jednoho krásného klučindu. Holky se jmenují Kate (šafrán-bílá) a Joy od Medunky. Obě jsou výstavní a mocinky krásné! Mám z nich velikou radost. 
Sameček se jmenuje Quido Cavia Berusia a je v barvě červená s bílou. Má též nádhernou tvrdou a odstávající srst.
Kdo máte zájem, tak můžete očihnout i naše plánované odchovy us teddíků.
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26733
A západ slunce ve čtvrtek v Litovli  
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26732
Včera do nových domovů odcestovali Azuritek i Vasilek. Oběma přejeme radost a štěstí s novými majiteli.
Aktualizace sekce - miminka v nových domovech, odchovy, prodej, výstavy a us teddy samci i samice.
                               Suník s výhrou 
 
    Naše nové přírůstky - Kate a Joy        a           chlapeček Quido
  
 
 
15.6.2012 - Dnes odjeli do nových domovů samečci - Tweety, Kalimero, Soptík a Cipísek a holky - Pralinka, Zita, Beruška, Bibinka, Camelia a Olympia. 
Camelia odcestovala do Hodonína do chs od Glorie. Tak ať dělá radost a do budoucna jí přejeme kupu pěkných a zdavých miminek!
Cipísek odjel na Slovensko do chs Chai-Choi Cavia. Taky mu přejeme hodně radosti s novými majiteli.
A Tweety, Kalimero, Soptík, Pralinka, Bibinka, Beruška, Olympia a Zituška odjeli dělat radost k paní Maludové ke Frýdku Místku. Všem přejeme ať jsou v novém domově šťastí a dělají velkou radost!
 
 
14.6.2012 - Můj mazlínek Xeronek má nové fotky a album. Je to opravdu krasaveček! 
 
13.6.2012 - Včera odjela do nového domova coronetí samička Omega. Bude bydlet v chs Sluníčko u paní Danielové v Brně. Moc jim přejeme hodně radosti s Omegou a do budoucna je snad obdaří i krásnými zdravými miminky
 
11.6.2012- Dnes jsem aktualizovala sekci - miminka v nových domovech! Koukněte...
 
11.6.2012 - Fabiance se dnes narodilo jedno krásné miminko! Je to krásná coronetí holčička. Hrdým tátou je Jonatán. Více : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/J6.html
Dnes odpoledne nám ještě porodila Linda nádherná trojčátka! Mám z miminek velikou radost. Máme dva kluky a jednu holku a každé je jinek zbarvené Více tady :
Maminka Fabianka s miminkem z vrhu J6.
Maminka Lindička s miminky z vrhu K6.
 
 
10.6.2012 - Dnes do nových domovů odcestovala tato morčátka : Joshua, Colombo a Samanta.
Samanta odjela plnit roli domácího mazlíčka k paní Strakové do Přerova. Všem přejeme jen samou radost a štěstí s novými majiteli.
Dnes asi okolo 14 hod. nám porodila Nana dlouho očekávaný vrh I6 Máme krásná trojčátka - dva kluky a jednu holku. Více zde :
 
 
9.6.2012 - Naše odchovankyně Xantipka je už oficiální morče šampion ČR Máme velkou radost! http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26649
 
 
 
8.6.2012 - Bohužel dnes přináším smutnou zprávu. Před malou chvílí prodělala Hermionka složitý porod. Stěží porodila obřího jedináčka, bohužel už mrtvého. Asi se udusil v porodních cestách. Snažila jsem se ho oživit, ale marně. Je to veliká škoda, byl to nádherný tricolorek. Ale co se dá dělat. Teď si Hermionka chvíli odpočine a absolvuje výstavu v Bohuňovicích. U jejího dalšího krytí asi vyměním partnera. Waldík se ve spojení s ní moc neosvědčil. Zřejmě ji do budoucna nechám nakrýt čokoládovým Neskvíčkem.
Teď ale hlavně musí být Hermionka v pořádku, to je nejdůležitější. Doufám, že mi dnes porodí ještě jiná samička, abych Hermionce mohla dát alespoň jedno adoptivní mimi, aby nebyla tak smutná... držte nám palce.
 
 
7.6.2012 - Dnes se Lauritce narodila krásná dvojčátka - obě holky  vrh CH6. Hrdým tátou je Quiz. Více zde a v odchovech 
+ VELKÁ AKTUALIZACE PRODEJE
 
 
 
5.6.2012 - AKTUALIZACE PRODEJE!
 
4.6.2012 - Dnes jsem aktualizovala sekci - miminka v nových domovech. Přišly mi krásné fotečky Afroditky z nového domova. Afroditce moc přejeme ať se jí daří v chovu i na výstavách 
Březí ještě máme Klementýnku, Tessie, Joruri, Annie, Vivien, Lauritku, Elišku, Fabču, Květinku, Lindu, Nanu a Hermionku. Od Nany, Joruri, Lauritky a Vivien čekáme miminka každým dnem. Ostatní holky mají ještě čas. Tak nám držte palce, aby vše proběhlo v pořádku 
 
2.6.2012 - Dnes odjely do nového domova samičky Euripide a její sestřička Evelyn. Oběma přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli. 
 
1.6.2012 - Včera nám porodila naše odchovankyně Kasandra nádherná trojčátka - vrh F5. Miminka se narodila večer asi kolem 20 hod. a Kasandra všechno na poprvé zvládla sama na jedničku s hvězdičkou. Máme dvě holčičky a jednoho kloučka.
Dnes nám přivedla na svět Ulinka nádherná čtyřčátka - vrh G6. Máme to půl na půl - 2 kluky a 2 holky Pyšným tatínkem je stříbrňák Quiz.
A taky nám dneska porodila Pelíškovka velkého jedináčka, holčičku - vrh H6.
Nové profilovky dostali skinničky - Donátka, Zelda, Xantipka a Kasandra. Více v sekci - samičky - skinny. http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26558
Více o miminkách v odchovech a tady : 
Dnes odjel meriňák Harry do nového domova do Lutína. Bude dělat radost jako domácí mazlíček! Novým majitelům přejeme hodně radosti s našim morčátkem
 
 
31.5.2012 - Dnes odjeli do nového domova Wiliamek, Zoelek i Elfík.
Elfík se Zoelem odjeli dělat radost jako mazlíčci do rodiny Králových ke Přerovu.
Wiliamek zase odjel do Šumperka k paní Romaně Dubinské. Taky bude zastávat roli jako domácí mazlíček, ale paní se rozhodla pro hobby chov, tak časem snad udělá radost i svými potomky.
Všem přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli a už teď se těším na fotečky z nových domovů! 
 
29.5.2012 - Dnes se naší Chundelce narodil krásný jedináček! Je to oranžová merinka holka Mám z ní velikou radost. Hrdým tatínkem je Vánočníček. Více zde :
 
27.5.2012 - Všechna miminka dostali nové fotky. Aktualizace - PRODEJE A ODCHOVŮ!
 
26.5.2012 - Dnes jsem nafotila kámoše a to kočendu Filinku a Xeronka. Xeronek jak to vypadá mi zřejmě zůstane, ale ani mi to moc nevadí. Jelikož je to můj velký mazlínek. Každý večer se s ním na sedačce u televize mazlinkám a musím říct, že snad lepšího mazla jsem tu snad ještě neměla O samičky snad taky nebude mít nouzi a už teď s ním plánuji, kam pojedem na výstavy do třídy mazlíků  A jelikož už mám i Xeronka zařazeného do chovných, tak moc zvažuji zda-li ho mám stále nabízet, nebo už stáhnout z prodeje. Tak tady je album : http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26501
 
  
 
26.5.2012 - Dnes odjel skinny sameček Uran do nového domova. Bude teď dělat radost v rodině Porvolových. I my mu přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli.
Dnes nás taky navštívila naše odchovakyně Elisabetka. Je v rodině Porvolových a tak nám ji při té příležitosti přivezli ukázat. A jsem moc ráda, že jsem ji viděla. Je z ní teď docela obřině, takže je vidět, že se o ni moc pěkně starají. Jen tak dál a třeba se časem uvidíme na nějaké výstavě.Dnes také odjel Zedík do nového domova do Ostravy k Lucii Netoličkové. Už teď se těším na fotečky z nového domova. A ať delá Zedíček velikou radost!
  
25.5.2012 - Včera odcestovala do nového domova k začínající chovatelce skinny samička Utopia. A my jí přejeme kupu zdravých dětiček, výstavní úspěchy a ať dělá radost!  Už teď se těšíme na fotečky z nového domova.
 
24.5.2012 - Dnes nám přišli fotky z nového domova Whisky a čoko skinníka z chs Black Berry. Jsme rádi, že se jim v nových domovech tak daří! Taky jsem přidala do sekce - miminka v nových domovech fotečky odchova Flipra. Je v chs Ad Astra, ale bohužel ho slečna Kristýna Nová prodává. Takže kdyby jste měli zájem o morčátko na mazlení v okolí Chebu, tak neváhejte sl. Novou kontaktovat! 
Více v sekci - miminka v nových domovech.
                     Nestlík                                             Whisky
                        Flipr
 
23.5.2012 - Dnes u nás proběhlo menší přefocení dospělých morčátek. 
Nové profilovky dostali samičky : Lauritka, Doubravka, Tatranka, Xara, Zylexis, Hermionka, Laskonka, Vivien, Annie a samečci : Ramča, Tutumek, Waldinek, Quízek, Sunča, Redík a Teodorek.
Při dnešním focení jsem taky zjístila, že máme březí i šeltinky Vivien a Annie - obě byli s Teodorkem. Takže se moc na světlá miminka těším. Dlouho už jsme světlá mimča neměli.. Více tady:
Lauritka ... http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26462
Doubravka ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26463
Tatranka ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26461
Xara ...
 http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26460
Zylexis ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26459
Hermionka ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26465
Laskonka ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26464
Vivien ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26466
Annie ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26467
Quízek ...
 http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26468
Red Rock ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26470
Suník ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26469
Ramča ..
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26474
Tutumek ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26473
Teodorek ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26471
Waldík ... 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26472
Malá ochutnávka - roztomilá papulka Quízka 
 
 
22.5.2012 - Včera (21.5.) večer se naší saténce Kelsynce narodila krásná trojčátka! Mám z miminek velikou radost. Jsou to 3 nádherné holčičky. Hdrými rodiči jsou Kelsy a Denisek. Více odchovech a tady : http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26452
Ještě 4 vrhy a rozjedem už šestou abecedu!
Taky čekáme miminka od stříbrné aguti-bílé coronetky Uly, černé skinničky Kasandry, zlato-bílé merinky Nany a možná i od skinny tricolory Hermiony. Hermiona a Kasandra byli obě s dalmošem Waldíkem, Ulinka byla se stříbrňákem Quízkem a Nana byla s Vánočníčkem. Tak nám držtte palce, aby holky zvládli vše v pohodě 
 
20.5.2012 - Dnes jsem přefotila všechna miminka. Velká aktualizace odchovů a prodeje. Do prodeje přidána další morčecí miminka. 
Nádherná Xilinka
 
19.5.2012 - Dnes do nových domovů odcestoval Nestlík a Tiberiusek. 
Nestlé odjel do chs Black Berry až do Plzně k paní Cinkové. Takže mu přejeme kopu pěkných a zdravých miminek a samozřejmě i chovné a výstavní úspěchy. A taky ať dělá majitelce radost!
Tiberiusek zase odjel ke slečně Jílkové do Šumperka dělat radost jako rodinný mazlíček. Takže mu přejeme jen samou radost a štěstí s novými majiteli.
 
13.5.2012 - Včera jsme se zúčastnili 8. Hanácké výstavy ušlechtilých morčat v Olomouci. I když jsme v KD Lola vystavovali poprvé, tak se nám tam moc líbilo. Pomáhali jsme nosit krátkosrstá morčátka a tak den utekl jako voda. Bylo tam přátelské prostředí a hodně nádherných morčátek! Už teď se těším na další olomouckou výstavu :) A pořadatelce patří velký dík za super výstavu.
Vystavovala jsem : BRUMÍKA - 93,5 b, QUIRIN - 95 b + kartička čekatele, BASTÍKA - 95 b + kartička čekatele, CHARLOTKU - bohužel 0 b, ZACKA - 92,5 b, ASTERIXE - 96,5 b + kartička čekatele + 2. nejlepší us teddy adult, DIXIE - bohužel 0 b, NESKVIKA (CROMWELA) - 99,5 b - st. C + 3. nejlepší mazlíček, DONÁTKU - 99,5 b - st. C, FANTASIU - 98 b. 
Úspěšně jsme zaregistrovali Donátku, Neskvika (Cromwela) a Fantasii. Mám z morčátek velikou radost 
Také odjeli do nových domovů : Křemílek, Hagridek, Monty Cipísek, Leonardo a Cheddar.
Křemílek bude dělat radost jako mazlíček v rodině Šebkových v Olomouci.
Monty Cipísek odcestoval až do Polska do chs Badubin Cavia. Tak přejeme mnoho úspěchů v chovu i na výstavách!
Hagridek zase odcestoval k paní Jaškové do chs Kasiopea do Hradce Králové. Také mu přejeme hodně moc úspěchů v chovu i na výstavách!
Leonardík a Chedárek zase odcestovali do Prahy a budou dělat radost jako mazlíčci v jedné rodině. 
Dnes jsem přefotila povyrostlou skinny stříbrňandu Funny. Je to z ní ale kočena! 
Taky jsem udělala album našim párečkům: 
Také jsem si z výstavy přivezla velikou posilu do chovu us teddy. V podobě krásného us teddy samečka v barvě béžovo-bílý se zlatou. Jmenuje se Sunshine LuckyPets a moc děkuji za převoz paní Barové. Jeho táta je import Německo a vlastně má asi více jak 75% importů v rodokmenu, čili je pro moje holčičky velice dobrá partie a supr nepříbuzný 
Mám z něj velikou radost! 
+ VELKÁ AKTUALIZACE ODCHOVŮ, PRODEJE, VÝSTAV A PLÁNOVANÝCH ODCHOVŮ!
 
 
 
10.5.2012 - Dnes se naší odchovankyni Witch narodila krásná a dlouho očekávaná miminka. Je o vrh C5 a jsou to trojčátka - 1 dalmatinka a 2 černí kluci. Hrdými rodiči jsou Witch a dalmoš Waldík. Více tady a v odchovech : 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26330
+ VELKÁ AKTUALIZACE PRODEJE!
 
 
9.5.2012 - Dnes nám naše Xarinka přivedla na svět nádherná dvojčátka! Obě jsou to holky o to je radost větší Na to, že to byli Xařeny první miminka si vedla velice dobře. Vše sama zvládla na 1, já jen po očku pozorovala a pomáhala sušit. Hrdým tatínkem je Asterix z Owlery. Více v sekci odchovy a tady: http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26314
 
 
 
6.5.2012 - AKTUALIZACE PLÁNOVANÝCH ODCHOVŮ!
 
Březí jsou ještě Witch, Xara, Ulinka, Zylexis, Kasandra a Hermionka. Witch, Kasandra a Hermiona byli u dalmoše Waldu, Zylexis byla u tricolora Fredíka a Ulinka u stíbrňáka Quize. Miminka od Witch čekáme každým dnem. Je chudinka na prasknutí... 
Dnes jsem dala Kájovi, Patynce, Joruri, Šerynce, Tesince a Klementýnce ochutnat jahůdky. Moc jim chutnali a nedalo mi to a musela jsem si je zvěčnit  Více http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26291
  
 
5.5.2012 - Dnes se naší Arielce narodila krásná dvojčátka Je to vrh A5 a hrdým tátou je Bastíček. Více zde a v odchovech : 
Dnes odjeli Ironek, Afroditka a Anubisek do nových domovů. 
Ironek odjel dělat radost jako domácí mazlíček do Prahy k rodině Mackových.
Afroditka zase odjela do chs Lucky Diamont Luk. Tak ať dělá radost a do buducna jí přejeme pěkná a zdravá miminka a úspěchy v chovu i na výstavách.
Anubisek zase odjel do chs od Zakouše. Taky mu přejeme aby dělal radost a měl úspěchy v chovu. http://www.odzakouse.wbs.cz/

30.4.2012 - Máme hodně novinek, tak začnu těmi šťastnějšími. 
O víkendu jsme se zúčastnili obou morčecích výstav v Přerově. Dopadli jsme nad moje očekávání úplně úžasně  Mám z morčátek velikou radost. V sobotu jsem jela na výstavu s Bastíkem, Xantipkou, Calipsó a Angelikou. Bastík i Xanti získali 95 bodů + kartičky čekatele a Calipsó získala v mazlících 98,5 bodů a Angelika získala v mazlíčcích 98 bodů. úspěšně jsme zaregistrovali : Bastienka, Calipsó, Angeliku, Fredíka, Teodorka, Red Rocka, Zafirku a Asterixka. 
V neděli jsem vystavovala více morčátek a to : Bastíka, Xantipku, Brumču, Quirin, Quíze a Charlotku. Všichni dopadli parádně, kromě Quize všichni získali kartičky čekatele. A touto výstavou Xantipka dokončila titul morče Šampion ČR  Takže paráda! úspěšně jsme zaregistrovali : Brumíka, Quirin, Charlotku a Tutumka. Více v sekci - výstavy a tady : 
Také jsem si na výstavě přebrala předem domluvenou krásnou ice creamovou merinku Zafirku z chs Bellis. Je moc krásná a mám z ní radost. Více : 
Do nového domova odjeli : Zodiak Zack, Chanel, Charlie, Ikea, Edward a Griotka. Zodiack Zack a Chanel odjeli spolu do nového domova do Frýdku Místku. Budou tam plnit roli domácích mazlíčků.
Ikea odjela k paní Zajícové do Přerova a též bude rodinný mazlík. 
Charlie odjel k paní Brznicové do Olomouce a snad zaperlí i v chovu a na výstavách. Paní Brznicová je začínající chovatelka, tak uvidíme a třeba se ještě někdy na výstavě s Chárlíkem potkáme. 
Griotka odjela do chs Cavia Orinocoon. Tak jí přejeme kupu zdravých miminek a ať dělá v chovu radost.
Jinak všem přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli
Také bohužel přináším smutné zprávy. Malinký černý sameček z vrhu U5 nás dnes opustil. Bohužel neměl asi sací reflex a i když jsem ho několikrát přikládala, tak se ani jednou nepřisál  Moc mě to mrzí...
 
Zafirka
 
27.4.2012 - Včera se naší Lilče narodila krásná trojčátka! Mám z nich velikou radost Hrdým tátou je opět Denisek (- ten se u nás činí)!! Po delší době to jsou malí černoušci! Více : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/Z5.html
26.4.2012 - Velká aktualizace prodeje!
Dnes odjeli do nového domova Indigo a Inkognito k paní Holčákové do Olomouce a budou teď plnit roli rodinných mazlíčků.
A taky dnes odjel Ukarusek do nového domova.
Všem přejeme hodně štěstí a radosti s nový majiteli!  
 
25.4.2012 - Dnes se naší Lesance narodil obří jedináček! Je to holčička a máme z ní velkou radost!  Více :  https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/X5.html
 
24.4.2012 - Dnes nám přivedla na svět Zrzečka dlouho očekávaná miminka. Po delší době zase po Uykonkovi. A super výsledek. Máme 3 kluky - krémového s čoko a s bílou, šedého aguti-bílého a šedého aguti-bílého s krémem. Super. Obvzlášť velikánskou radost mám z prvního klučinu krémového s čoko a s bílou. Určitě zůstává doma jako posila do čoko skinny chovu  
Dnes se naší odchovankyni Leontýnce narodil obří jedináček. Mám z něj radost. Je to vrh W5. 
Více zde a v odchovech : 
              můj krasaveček                  a                mimčo z vrhu W5
 
Bohužel přináším i jednu smutnou zprávu. Včera nás navždy opustila malá černo-bílá skinnička Tiramisu. Moc mě to mrzí, ale byla už od narození moc špatná. Asi byla postižená a i když jsem ji přikládala k cecíku, aby se napila, tak se ani nepřichytla.   
+ VELKÁ AKTUALIZACE PRODEJE!!! 
 
23.4.2012 - Včera se naší Ugandě narodila krásná černá trojčátka. Hdrým tátou je Bastík   Více v odchovech a tady : 
Dnes ještě odcestovala do nového domova Gedžitka. Odcestovala do nedaleké chs v Olomouci Scarabeus. Tak ať Gedžitka dělá radost a přeji ji úspěchy v chovu

21.4.2012 - VELKÁ AKTUALIZACE ODCHOVŮ + PRODEJE! VŠECHNA MIMČA DOSTALA NOVÉ FOTKY! 
 
 
 
20.4.2012 - Dnes se narodila mojí odchovankyni Růžence krásná miminka. Hrdým tátou je Emanuel. Mám z miminek velkou radost!
Více v odchovech a zde :
19.8.2012 - Včera nám Valkýrka přivedla ne svět krásná dvojčátka - klučík a holčena! Holčička je dokonce saténka, asi to podědila po své babičce z matčiny strany - Kelsynce. Mám z nich velkou radost. Hdrým tatínkem je Red Rock Boy. Více : 
 
18.4.2012 - Včera se nám narodili dva vrhy. Vrh Q5 - rodiče jsou táta Red Rock a máma Doubravka a vrh R5 - rodiče jsou táta Denisek a máma Penelope. Více : 
      mimčo z vrhu          Q5                 a                      R5
 
 
16.4.2012 - Dnes odcestoval do nového domova do Brna k paní Martinkové Zrzeček! My mu moc přejeme jen samou radost a štěstí

15.4.2012 - Včera v noci asi v 23 h jsem šla před spaním zkontrolovat morčátka a pod Didinkou se muchlali dvě krásná miminka. Didinka je veliká šikulka, porod zvládla úplně sama a na jedničku! Hrdým tatínkem je Emča. Více v odchovech a tady : 
Dnes odjel do nového domova krémovo-bílý teddíček Fištíček! Přeji mu jen samou radost a štětí s novými majiteli! 
 
 
14.4.2012 - Dnes už mě málem opravdu trefilo  A to hlavně, když jsem od 9 - 11 ráno přefotila všechna mláďata i odrostlejší a nakonec se mi fotky nějak smazaly. Takže jsem je fotila tak ty 2 hod. a během minutky byli fotky v čudu  Musela jsem ale sednout a alespoň je rychle znovu nafotit. Na né moc kvalitní fotky se můžete juknout v odchovech. Doufám, že už se mi to nikdy nestane, no musím si prostě dávat větší pozor... Aktualizace prodeje, odchovů, plánovaných odchovů a novou profilovku dostala čoko skinnička Donátka! http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=26064

 
13.4.2012 - Dnes mě ještě po příchodu domů ze školy čekalo milé překvapení. I když je dnes pátek 13, tak nám Taritka přivedla na svět dvě krásná miminka. Konečně to jsou po delší době - té klučičí éře zase holčičky. Hrdými rodiči jsou Taritka a Denisek.
Více v odchovech a tady : 
 
13.4.2012 - Dnes jsem kvůli nezodpovědnému přístupu k rezervacím byla nucema udělat další změny v podmínkách prodeje. Pokud ode mne bude někdo chtít morčátko, MUSÍ mi být na můj účet max. do 3 dnů (od projevení zájmu o mé morče) složena nevratná záloha (50% z celkové ceny morčátka), jinak rezervvaci nedám. Předběžné rezervace jsou jen na určitou dobu. Pak zanikají...

12.4.2012 - Včera mě po příchodu domů ze školy čekalo pěkné překvápko. V podobě dvouch krásných nahatých miminek. Hrdými rodiči jsou Emča a Zeldička! Více tady : https://zlitovelskychluhu.wbs.cz/N5.html
Dnes odjel Diblíček do nového domova.
My mu přejeme jen samou radost a štěstí s novými páníčky!
11.4.2012 - Dnes odjel Fufíček do nového domova. Bude teď působit v chs Chin Chin. Přeji mu radost s novými majiteli, výstavní úspěchy a kupu dětiček!
 
10.4.2012 - Dnes odjel do nového domova Dinky. A my mu moc přejeme jen samé štěstí a hodně radosti s novými páníčky!
A také Deliska dnes odcestovala k Vojkůvkům do Šternberka. Tak ať se jí pěkně daří 
Také vám představuji dnešní vrh M5. Je to krásný a veliký jedináček - Monty. Je to první miminko po himíkovi Cipískovi. A hrdá maminka je Viktorka  Více v odchovech a tady :
 
 
6.4.2012 - Všem přejeme klidné a veselé velikonoce ! 
Nové profilovky mají : Wadlík, Batík, Emča, Uykon, Joruri, Brumík, Quirin, Cherubín, Xantipka, Ramísek, Fredík, Quiz, Red Rock Boy, Zack, Samík, Asterixek, Teodorek, Tatranka, Kája, Lauritka, Patricie a Charlotka. Aktualizace sekcí : odchovy a na prodej!
 
 
 
5.4.2012 - Bohužel dnes zemřela malinká samička Chelsey. Moc mě to mrzí, nepomohlo ani dokrmování každou hodinu  Chelsey se mi hned po jejím narození zdála divná. Moc se nehýbala a nožky měla takové vláčné a chodidla mírně fialkové. Asi měla vrozenou vadu, nebo se taky přidusila. O to víc, je mě to líto, protože jsem si ji chtěla nechat. Byla to výstavně i chovatelsky úžasná holčička... Doufám, že se mi ještě někdy takováto nádherná holčička narodí.  + DOPLNILA JSEM SEKCI - NA PRODEJ!!!
 
4.4.2012 - Dnes se Dixince narodil vrh L5. Je to krásný obří chlapík a jmenuje se Leonardo. Pyšnými rodiči jsou Dixie a Zack.
Také dnes odjel Angel do nového domova do Moravského Berouna. Tak mu přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli.
Dnes také navždy odešla malá holčička Isis. Neměla sací reflex, i když jsem ji několikrát za den přidávala k cecíku, tak se ani jednou nepřisála. Takže jsem holčičku ručně dokrmovala každou hodinu. A navíc se narodila postižená. Nemohla chodit, pacičky měla zkřížené a napadala na bok. Nebyla vůbec životaschopná. Možná ji mamina vybalila později a tak byla asi přidušená. Je mi to moc líto, myslela jsem si, že to Isis zvládne.
 
 
1.4.2012 - Ve čtvrtek nám porodila Valentýnka krásná dvě miminka - vrh H5. Oba jsou to kluci - Harry a Hagrid. Jsou to Quízkovi první miminka.
A za poslední 2 dny (sobota, neděle) máme celkem 14 miminek! Včera nám porodila Fíďa krásná čyřčátka (hrdý táta je Aterix), taky Celestýnka pěkná paterčátka (pyšný táta je Eman) a Chocoládka roztomilá dvojčátka - jsou to první miminka po Red Rockovi. Dnes nám ještě na svět přivedla Monsherynky krásná aprílová trojčátka - táta je Quiz. Takže míma holky mají pěkně po řadě 
 
Více v sekci - odchovy a tady : 
Dnes také odjela Whisky do nového domova! A my jí přejeme jen samé štěstí a radost s novými páníky
                    Jíčka                                                  Káčka             
 
                      CHáčka                                              Íčka                        
  

 
26.3.2012 - Dnes Denisek nakryl Kokosku, tak uvidíme za dva měsíce jestli se zadařilo. Ale u Deniska moc nepochybuji. Taky jsem doplnila sekci - Miminka v nových domovech. Přidala jsem tak Hrozinku a Krystalku, které teď působí v chs ve Slovensku v PK Cavies. Obě získali čekatelské kartičky a Hrozinka byla první nejlepší bezsrsté morče výstavy. Gratulace obrovská!
 
 
24.3.2012 - 20. března nám Quirin porodila krásná dvojčátka. Obě jsou holky, jmenují se - Griotka a Gedžitka. A tímto vrhem jsme rozjeli už PÁTOU abecedu! 
+ Všechna miminka mají nové fotky a také proběhla aktualzace PRODEJE a ODCHOVŮ!!!
         Holky z vrhu G5                                       Miminka z vrhu F4
 
 
 
17.3.2012 - Dnes proběhlo velké focení. Přefotila jsem všechna mimina z vrhů W, X, A, B, C, D, E a F. Také jsem přefotila odrostlé miminka z vrhu T. Teodorka a Tatranku, oba zůstali doma. Dohromady jsem nafotila asi 200 fotek. 
Také proběhla aktualizace prodeje, odchovů a plánovaných odchovů. Celestýnka s Quirin jsou už na prasknutí. Miminka čekáme každým dnem!
Včera mi přicestovala krásná us teddy samička. Jmenuje se Charlotka a pochází z chs Greys. Je ve zbarvení slate blue-zlatá-bílá. Je moc krásná a mám z ní velikou radost! Moc za ni děkuji paní Nováčkové a Martince (z chs LadyAnn) za dopravu k nám 
Dnes taky odcestoval Valentýnek do chs White Orchid. A my mu přejeme hodně štěstíčka s novými majiteli, nějaké výstavní úspěchy a hromadu zdravých a pěkných dětiček!
Tady bude Valentýnek bydlet :  http://whiteorchid.webnode.cz/
        Charlotka                          Teodorek                          Tatranka
   
 
15.3.2012 - Dnešní medvídci! Fifince se narodila krásná trojčátka - jedna holka a dva kloučci! Hrdým tátou je Záček  
Více tady a v odchovech :
 
13.3.2012 - Dnes se narodil nový vrh E4. Jsou to krásná čtyřčátka, pyšnými rodiči jsou Ioda a Denis. Mám z nich velikou radost! Ještě jeden vrh a pak rozjíždíme novu už pátou abecedu  Více tady a v odchovech :
 
11.3.2012 - Dnes odcestoval černý Myšpulínek do nového domova. A my mu přejeme jen samé štěstí a radost! Tím pádem už nemám v chovu žádného texel samečka.
Dnes jsem si také přivezla samičku z burzy od paní Novákové. Je to čoko texlička a její rodiče jsou himík Rostík a čokoláda Fibinka. Více v sekci samičky - texel a tady :
 
10.3.2012 - Včera nám porodila ještě Joruri krásného jedináčka. Tatínek je Denis, vím, že je toto spojení naprosto nevhodné. Ale Joruri měla opravdu dlouhou přestávku (asi rok). A já k ní chtěla dát opravdu osvědčeného samečka, čili Deniska. I když malá třeba nebude na registraci a možná ani do chovu, tak jsem za ni ráda. Mám zdravé a pěkné miminko. Také dnes když jsem se vzbudila mě čekalo milé překvápko   Pod Xantipkou se choulila tři miminka. Jsou moc pěkná. Více tady a v odchovech : vrh C4 :
a dnešní nahulky vrh D4 : 
+ aktualizace prodeje!
Dnes také odjela Margotka do nového domova do Havířova. A my jí přejeme jen samé štěstí a radost s novými páníčky.

 
 
 
  9.3.2012 - Dnes nám Uličnice na svět nečekaně přivedl krásného jedináčka. Je to pěkná zdravá holčička! A jmenuje se Bezinka.
 
7.3.2012 - Dnes časně ráno nám přivedla Eliška na svět krásná trojčátka! Mám z mimísků velikou radost, jsou úžasní. Jsou to dvě holčičky a klučinda  Více tady a v odchovech :
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=25661
        Anubis                   Angelika                   Afrodita
  
 
3.3.2012 - V pondělí se naší Květince narodila krásná dvojčátka! Mám z nich velkou radost. Více tady a v odchovech :
Současná panička nám poslala fotky Zopíčka z nového domova. Můžete je vidět v sekci miminka v nových domovech, nebo tady : http://chsmodralentilka.rajce.idnes.cz/Zopicek_v_novem_domove_-/
Včera jsem dala Xaru k samečkovi Asterixkovi. Snad se zadaří a budou za 2 měsíce pěkná a zdravá miminka. Držte nám palce! http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=25607 
Bohužel z nejasných příčin umřelo miminko z vrhu W - Wincent. Ještě ten den pár hodin před tím než jsem ho našla mrtvého jsem si ho chovala a byl naprosto normální, zdravý a čilý. Mohl mít ale nějakou vrozenou vadu, nebo ho matka Ulma udupala. Protože když jsem ho objevila mrtvého, tak na něm stála  Je mi to moc líto! 
+ AKTUALIZACE PRODEJE A PLÁNOVANÝCH ODCHOVŮ!!!

 
26.2.2012 - Dnes odcestovala Milena do nového domova. A my jí přejeme jen samou radost a štěstí s novými majiteli!
 
25.2.2012 - Přefotila jsem všechna miminka z vrhu : T4, U4, V4 a W4. Akualizace prodeje! + velká aktualizace plánovaných odchovů!!
Dnes se naší Lidničce narodil krásný jedináček! Je to vrh X4 - je to kluk a jmenuje se Xeron. Více v odchovech a tady : 
Dnes také odjel do nového domova Sedumek. Nyní bude působit v chs Tesoro. A taky odjel Napierek do nového domova k paní Mašíkové. My oboum přejeme jen samou radost s novými majiteli.
Bohužel přináším i špatnou zprávu. Včera jsem byla u veterináře s Tofíkem. Byl apatický a přerůstali mu stoličky i hlodáky. Paní doktorka přední zuby zkrátila a dala nám ATB. Bohužel mu to nepomohlo a dnes ráno odešel do morčecího nebíčka. Je to škoda, byl nádherný a měla jsem ho ráda  Jako náhradu za Tofíka si nechávám Teodorka!
Xeronek

23.2.2012 - Včera se mojí odchovankyni Ulmičce narodila krásná dvojčátka. Je to holka a kluk, oba texlíci. Zatím provizorní fotky tady: 
O víkendu udělám více lepších fotek. 
 
19.2.2012 - Dnes jsem si přivezla další posilu do chovu. Je to meriňáček tricolor (černo-červeno-bílý) a jmenuje se Fred je z chs z Olbramu. Je to nádherný sameček se super hustou srstí. Mám z něj velikou radost! 
Tutumek a Cromwel - Neskvik mají nové fotky. Album jak se skamaráďují s Fredem 
 
18.2.2012 - Dnes jsem přefotila miminka z vrhu T, U a V. Všechna mají nové fotky v sekci - odchovy a na prodej.
Dnes k nám přicestovali dvě veliké posily do chovu. Jsou do dva kloučci od paní Lady z chs Od Glorie. Cromwelek je čokoládový s bílou skinník a budeme mu říkat Neskvik. Je to budoucí ženich pro moji čoko s bílou Donátku (taky skinničku). A Tutumek je čokoládový s oranž us teddík. Oba jsou moc krásní a hodní. Neskvíčka jsem musela chvíli zahřívat v el. dečce a v dece. Byl úplně vyzmrzaný, ale už i papal jablíčko a snad už je dobře. Tutumek se mi zase usnul v rukách, chudáček byl tááák ospalý Tak teď už mají oba klid a můžou se v pohodě vyspat 
 
 
11.2.2012 - Narodily se nám dva nové vrhy. A to vrh U4 - Ukarus a V4 - Valentýn. Více v odchovech a tady : http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=25386
Bohužel jsem nestihla Tesinku oddělit včas a Kája ji znovu nakryl. Takže miminko z vrhu V je po Tesince. Teď ji dám delší odpočinek. 
Také přináším smutnou zprávu. Včera nás opustila skinnička Isabelka. Bohužel už delší dobu marodila s dýchacími problémy, asi měla zápal plic. Ani antibiotika a dokrmování jí bohužel nepomohlo. V lednu měla miminko, které ale bohužel zemřelo na výhřez střeva. A od té doby měla hrozně oslabenou imunitu a takto špatně to skončilo. Moc mě to mrzí, Isabelka byla moc pěkná!
 
3.2.2012 - Dnes jsem přefotila prodejní morčátka - Poseidona, Margotku i Milenku. 
Více v sekci odchovy, nebo na prodej. Dnes odjeli do nového domova Atomík a Poseidonek. A my jim přejeme jen samé štěstí a radost s novými majiteli!  
 
1.2.2012 - V pondělí se narodil vrh S4 - Saxánka : 
http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=25277 a včera se narodili Nanince krásná dvojčátka, je to vrh T4 - Teodorek a Tatranka : 
Ze všech miminek a maminek mám velikou radost. Holky se o ně pěkně starají.
Teodorek                                           Tatranka
 

29.1.2012 - Velká aktualizace plánovaných odchovů.
Březí máme : Šerynku, Celestýnku, Nanu, Kelsy, Elišku a Květinku.  
 
21.1.2012 - Dnes proběhlo velké focení. Nové profilové fotky mají Ramísek, Tofík, Brumík, Sam, Asterix, Zack, Red Rock, Quizík, Annie, Xara, Valkýrka, Vivien, Klementýnka, Kájík, Waldík, Bastík Didinka, Uličnice, Monshery, Iberka, Penelopka a dvě miminka Hamánek a Zoranie.
Také proběhla menší aktualizace prodeje.
 
14.1.2012 - Dnes odjeli Skiipy a Chandler do nového domova. A my jim přejeme jen samé štěstí a radost s novými páníčky a mnoho srandy se starší morčecí kámoškou   
 
10.1.2012 - Dnes odjel do nového domova Mikulášek. A my mu přejeme jen samou radost a štěstí s novými páníčky. 
 
8.1.2012 - Dnes odjeli do nových domovů Xiloménka, Viking a Zlaťáček.
A my jim přejeme jen samou radost a štěstí s novými majiteli. Fanta, Glum, Qven, Donatelo a Fiestka dnes odjeli do nového domova do chs of Elita. Snad se jim tam bude dařit a budou dělat radost. A na Slovensko odjeli do chs PK Cavies Hrozinka s Krystalkou a do chs Alexia odjeli dalmatinek Zumo a Mickey. Všem přejeme mnoho úspěchů v chovu a ať dělají velkou radost.  
7.1.2012 - Během týdne se nám narodili dva vrhy. Jeden od Ugandy a Emana a druhý od Isabelky a Walda. Více tady, nebo v odchovech. 
 
6.1.2012 - Dnes odjela Jamaika k novým páníčkům do Brna. My jí přejeme jen samou radost a štěstí s novými majiteli.  

1.1.2012 - Velká aktualizace plánovaných odchovů. Dnes nakryl Espritek aguti oranž-bílou Xantipku. Tak snad se zadařilo a začátkem března nám porodí pěkná miminka. + AKTUALIZACE PRODEJE A ODCHOVŮ!!!